תאילנד: הנהגת "החולצות האדומות" התפרקה
לפחות שבעה מראשי תנועת המחאה כבר נעצרו ובכיר נוסף צפוי להסגיר את עצמו עוד היום. רבים מהמפגינים נוטשים את המתחם בו התבצרו והחלו לעשות את דרכם חזרה הביתה. ולמרות זאת, העיר עדיין אינה שקטה ועדיין קיימים כיסי התנגדות
הנהגת "החולצות האדומות" מתפרקת, אך הסדר עדיין לא שב על כנו: בבוקרו של היום השביעי לעימותים האלימים בבנגקוק, נראה כי הנהגת האופוזיציה התאילנדית הרימה ידיים באופן סופי ואיבדה את השליטה על אלפי המפגינים, שרובם כבר החל לעזוב את המתחם המבוצר, אליו פרצו אתמול כוחות הביטחון. לפחות 46 בני אדם נהרגו במרחץ הדמים בשבוע האחרון, ובסך הכל - מאז החלה המחאה האדומה - נהרגו לפחות 75 מפגינים.
במהלך פעולת הצבא במתחם המפגינים הלילה, נעצרו שני בכירים נוספים בתנועת החולצות האדומות. מדובר בווירה מוסיקפונג - נשיא החזית המאוחדת לדמוקרטיה ונגד דיקטטורה, וונג טוג'יררקן - אחד הפעילים המרכזיים בקרב תומכי האופוזיציה.
בהודעה שפרסם מוסיקפונג מתא המעצר, הוא קרא למפגינים להפסיק את הפעולות האלימות. "דמוקרטיה אינה יכולה להיבנות על זעם וכעס", כתב.
מנסים לכבות את קניון "סנטר וואן" בבנגקוק (צילום: AFP)
לדברי מפקד המחלקת החקירות במשטרת תאילנד, בכיר שלישי באופוזיציה צפוי להסגיר את עצמו בתוך כמה שעות, דבר אשר שיעלה לשמונה את מספר בכירי החולצות האדומות הנתונים במעצר. החולצות האדומות הודיעו כבר אתמול על כניעה, אולם חילופי האש והאלימות ברחובות בירת תאילנד בין כיסי מתנגדים לבין חיילים נמשכו גם בשעות הלילה.
ממשלת תאילנד הודיעה כי עוצר הלילה על בנגקוק ועל 23 מחוזות נוספים - יימשך גם בשלושת הלילות הבאים. "באופן כללי, המצב נמצא תחת שליטה. אנחנו פועלים נגד ארגון פשע שמפעיל טרור", אמרו גורמים בכירים בצבא תאילנד. אמש הוצתו לפחות 39 מבנים ובהם הקניון הגדול "סנטרל וורלד", ובו 18 מחלקות, שנמצא בסכנת התמוטטות מוחשית. גם בורסת בנגקוק, משרדי חברות גדולות, בנקים ובתי קולנוע - הוצתו.
בפנים חתומות. אנשי החולצות האדומות חוזרים הביתה (צילום:רויטרס)
בתוך כך, הולך מספרם של תומכי החולצות האדומות ומתמעט, ורבים מהמפגינים שלא נפגעו מן האש החיה, נוטשים את עמדותיהם בדרכם הביתה - אל עיירות הספר והכפרים שבצפון המדינה.
חלק מהמפגינים בוכים, וחלק אחר מנסה לשמור על מוראל גבוה בקריאות "ניצחנו, ניצחנו. החולצות האדומות עוד יחזרו".
מעצרם של בכירי החולצות האדומות מעורר שאלות ביחס למהלכו הבא של ראש הממשלה, אבהיסיט ווג'ג'יבה. אבהיסיט הסכים בשיאו של המשבר להיענות חלקית לדרישות המפגינים ולהקדים בשנה את הבחירות לפרלמנט. כעת, על-רקע הקיטוב העצום בין הממשלה הנתמכת על-ידי האליטה הצבאית, לבין המפגינים שהם בעיקר איכרים ואנשי השכבות התחתונות - לא ברור באיזה מהלך ינקוט ראש הממשלה בניסיון לאחד את האומה.