שתף קטע נבחר
 

תביעות הדדיות בין דוד אפל ליעקב ברדוגו

אנשי העסקים שהיו בעבר חברים קרובים, הגישו תביעות זה נגד זה: אפל מבקש צו הצהרתי לפיו קיבל מברדוגו ודוד עיני הצעה לרכישת שליש מהזכויות מ"בית קדימה" ברמת החי"ל. בינואר תבעה החברה של ברדוגו ועיני לפנות את אפל מהנכס

תביעות הדדיות בין אנשי העסקים דוד אפל ויעקב ברדוגו, בעבר חברים קרובים. אפל תבע ביום ראשון בביהמ"ש המחוזי בת"א את ברדוגו ואת איש העסקים דוד עיני.

 

 

אפל מבקש לקבל צו הצהרתי שיקבע כי קיבל מהשניים הצעה לרכישת שליש מהזכויות מ"בית קדימה" ברמת החי"ל. בינואר 2010 תבעה החברה של ברדוגו ועיני את אפל בבימ"ש השלום, וביקשה ממנו להורות על פינוי אפל מהנכס. הוסכם כי צו הפינוי ייכנס לתוקף ב-18 במאי.

 

אפל טוען כי ב-2005 יצר קשר עם בעל הנכס כדי לרכוש אותו וכי ביקש מבנק לאומי לקבל מימון, אולם לטענתו, הודיע הבנק למוכרים כי לא יאפשר להתקדם בעסקה כל זמן שאפל מעורב בה. אפל טוען כי פנה לברדוגו, הציע לו להיכנס כשותף, והם סיכמו כי ברדוגו ישלים את העסקה ישירות. לאחר השלמת העסקה יהיה אפל זכאי למחצית הזכויות.

 

אפל טוען כי נוכח יחסי האמון ששררו בין אפל לברדוגו לא מצאו הצדדים לנכון להעלות את הסיכום על הכתב. אפל טוען כי לאחר הסיכום פנה ברדוגו לעיני והציע לו להיכנס כשותף נוסף, שלישי. לטענת אפל, ב-2008 ביקש לממש את זכותו, אולם ברדוגו ועיני הערימו עליו קשיים. טרם הוגשה תגובת הנתבעים.

 

עו"ד רז בן-דור ממשרד מטרי, מאירי ושות,' מייצג הנתבעים: "לאפל אין ולא היו זכויות בבית, הוא אינו שותף, ולא בכדי ביהמ"ש קיבל את תביעת הפינוי שהוגשה נגדו. יתר הטענות חסרות יסוד".

 

הכתבה פורסמה לראשונה במוסף "ממון"של "חדיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
דוד אפל
צילום: מיכאל קרמר
צילום: שאול גולן
יעקב ברדוגו
צילום: שאול גולן
מומלצים