שתף קטע נבחר
 

הלמ"ס: עלייה של 2.8% במספר עובדי התעשייה

בחודש מרס עלתה מגמת הייצור התעשייתי, זה החודש העשירי ברציפות, בשיעור של 0.6%. בפדיון ענפי המסחר והשירותים נרשמה בשלושת החודשים הראשונים של השנה עלייה בשיעור שנתי של 10.8%, בהמשך לעלייה של 12.9% בשלושת החודשים הקודמים

נמשכת ההתאוששות האיטית ברמת הייצור התעשייתי במשק. מנתונים שמפרסמת היום (ה') הלמ"ס עולה כי בחודש מרס עלתה מגמת הייצור התעשייתי, זה החודש העשירי ברציפות, בשיעור של 0.6%. בשלושת החודשים הראשונים של השנה גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 8.3%, בהמשך לעלייה של 10.7% בשלושת החודשים הקודמים.

 

המשך הגידול בייצור התעשייתי בא לידי ביטוי מתון בלבד במספר העובדים המועסקים בתעשייה. בתקופה הנסקרת גדל מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 2.8%, בהמשך לעלייה של 5.2% שנרשמה במספרם בשלושת החודשים הקודמים. שיעור הגידול הגדול ביותר במספר העובדים (5.3%) נרשם בתקופה הנסקרת בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית.

 

מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי השינויים בהיקף הייצור התעשייתי בתקופה הנסקרת לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים. בענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) נרשמה בתקופה זו העלייה הגדולה ביותר, בשיעור שנתי של 12.5%.

 

בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה עלייה של 6.3%, לעומת עלייה גדולה הרבה יותר של 24.7%% בשלושת החודשים הקודמים.

 

בענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשם גידול של 4.5%, ואילו בענפי תעשיית ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה עלייה בשיעור שנתי של 9.2%.

 

נתונים נוספים שפרסמה היום הלמ"ס מראים כי בפדיון ענפי המסחר והשירותים נרשמה בשלושת החודשים הראשונים של השנה עלייה בשיעור שנתי של 10.8%, בהמשך לעלייה של 12.9% בשלושת החודשים הקודמים. בענפי המסחר הסיטונאי והקמעוני גדל בתקופה זו הפדיון בשיעור שנתי של 10.1%, לאחר עלייה של 12.1% בשלושת החודשים הקודמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התאוששות בתעשייה
צילום: צפריר אביוב
מומלצים