שתף קטע נבחר

 

לקראת מעמד לילדי הזרים? "גם המדינה תרוויח"

החודש תפרסם הוועדה לבחינת מעמד 1,200 ילדי העובדים הזרים המועמדים לגירוש את המלצותיה - ומסתמן שרובם הגדול יהיה מרוצה מהן. בינתיים, חוזרים תומכיהם להפגין

מאמץ של הרגע האחרון למנוע את הגזרה. אחרי כמה חודשים שהנושא היה רחוק מהכותרות, תתקיים ביום שלישי הקרוב ברחבת מוזיאון תל אביב עצרת תמיכה ב-1,200 ילדי העובדים זרים המועמדים לגירוש - בימים בהם מסתיימת עבודת הוועדה הבין-משרדית שהוקמה לטיפול בעניינם, שאמורה להגיש עד סוף החודש את מסקנותיה. הבוקר (יום ו') פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי טיוטה של הדו"ח המסכם של הוועדה ממליצה להשאיר את רוב הילדים הללו בארץ, ולהעניק להם מעמד של תושבי קבע.

 

את ההפגנה יזם ארגון "ילדים ישראלים", שנמנה על מובילי המאבק הציבורי למען הילדים, שנולדו בישראל, לומדים במערכת החינוך ישראלית ואינם מכירים מדינה אחרת - אך מאחר שאשרת השהייה של הוריהם (ברוב המוחלט של מקרים - אמהות בלבד) תמה, גם הילדים מועמדים לגירוש יחד עמם. "הענקת המעמד תשים סוף לחרדה האיומה וחוסר הוודאות בה הילדים חיים בשנה האחרונה", אומרת רותם אילן, העומדת בראש הארגון. "לאור היכרותי האישית עם הילדים, אני יודעת שלא רק הם ירוויחו ממתן המעמד - אלא גם המדינה שלנו תרוויח שהיא תזכה בתושבים שאוהבים את המדינה וחלומם הגדול הוא להיות חלק ממנה ולתרום לה".

 

כזכור, בנובמבר האחרון הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו להקים ועדת שרים מיוחדת, שאמורה להמליץ על גורלם של הילדים. הוחלט כי תגבש את המלצותיה עד סוף מאי, כך שבסוף שנת הלימודים הזו, הילדים יידעו כבר מה יעלה בגורלם.

 

כדי שלשרים יהיה קל יותר להחליט, הוקמה ברשות האוכלוסין והגירה של משרד הפנים ועדה מקצועית שכוללת פקידים ממשרדי הרווחה,

החינוך, הפנים והאוצר, שגם הם אמורים לגבש המלצות שיועברו למנכ"ל משרד הפנים ולשרי הפנים, המשפטים והחינוך. ההמלצות יגובשו ויועברו עד השבוע הבא, אז תתקיים הישיבה שבה יוחלט על מעמד הילדים.

 

על פי גורמים המקורבים לוועדה, יגובשו קריטריונים שונים לגבי הילדים, כך שניתן יהיה להחליט מי מהם ניתן להשאיר בישראל ואת מי יש להרחיק. אין כעת, אומרים הגורמים, נטייה להשאיר בארץ את כולם. כאמור, הבוקר דווח כי על פי טיוטת ההמלצות שהגיעה לידי "ידיעות אחרונות", יושארו בארץ כל הילדים שנולדו בישראל או שהגיעו אליה לפני גיל 13 וחיו בה לפחות חמש שנים רצופות, למדו במערכת החינוך ודוברים עברית - כלומר, רוב הילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדי עובדים זרים. ארכיון
צילום: חגי לפלר
מומלצים