שתף קטע נבחר

 

עסקה? ארה"ב ביטלה עיצומים נגד חברות רוסיות

וושינגטון הוציאה מהרשימה השחורה ארבעה גופים רוסיים שמכרו נשק לאיראן ולסוריה, אשר חלקו הגיע גם לחיזבאללה. יש כבר מי שאומרים שמדובר במחווה אמריקנית בעקבות הסכמתה של רוסיה לסנקציות על טהרן

ארצות הברית הוציאה מ"הרשימה השחורה" ארבעה גופים רוסיים, שהואשמו בעבר בסיוע לתוכניות הנשק של סוריה ואיראן. מקורות במוסקבה אמרו הבוקר (שבת) כי הצעד האמריקני נעשה בתמורה לתמיכת רוסיה בסבב חדש של עיצומים נגד טהרן במועצת הביטחון.

 

לפני שלושה ימים דנו באו"ם המעצמות בטיוטת ההחלטה בנושא, שכוללת את הרחבת האיסור על מסחר בנשק עם האיראנים והגברת הפיקוח על העברות בנקאיות לרפובליקה האיסלאמית. הדיון התנהל יומיים לאחר שגובש הסכם חילופי האורניום בין איראן לברזיל ולטורקיה.

 

דובר מחלקת המדינה אישר אמש בפני כתבים כי הממשל אכן החליט למחוק את שמן של החברות הרוסיות, אבל לדבריו אין קשר בין הדברים ואין מדובר בעסקת חליפין. "ההחלטה של רוסיה לשתף איתנו פעולה העניקה לנו את הביטחון, שאפשר להסיר את העונשים הללו שהוטלו לפני זמן רב".

 

מכרו טילים נגד טנקים שהגיעו לחיזבאללה 

הגופים שהוצאו בימים האחרונים מהרשימה השחורה הם: החברה הממשלתית "רוסבון אקספורט" האחראית לכל הייצוא הרוסי, "טולה" - היצרנית הגדולה ברוסיה של נשק שנוי במחלוקת, אוניברסיטת ד. מנדלייב ומכון התעופה של מוסקבה.

 

"וול סטריט ג'ורנל" כותב ש"טולה" מכרה שוב ושוב מאז 1999 טילים נגד טנקים ופגזי ארטילריה לסוריה ולאיראן.  החברה הואשמה, כי בשנת 2006 מכרה רקטות נגד טנקים, שהגיעו לבסוף לידי חיזבאללה בלבנון. בדיווח נטען גם שאוניברסיטת ד. מנדלייב ומכון התעופה של מוסקבה הוכנסו לרשימת העיצומים האמריקנית בשנת 1999, משום שסייעו לאיראן במידע טכני על מטוסים ועל מנועי רקטות, כמו גם בטכנולוגיה גרעינית.

 

עם זאת עולה, כי למרות תמיכתה של רוסיה בטיוטת ההחלטה על הטלת סנקציות נגד איראן, הרוסים לא התחייבו להימנע ממכירת מערכת הההגנה המתקדמת נגד מטוסים S-300, עסקה שהאמריקנים וישראל מנסים לבלום. אולם, ההנחה האמריקנית היא כי למרות היעדר ההתחייבות המפורשת, הרוסים עדיין לא ימכרו לאיראנים את המערכת, המסוגלות ליירט מטוסי קרב ברדיוס של 150 קילומטר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיתוף פעולה אמריקני-רוסי
צילום: AFP
מועצת הביטחון (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים