שתף קטע נבחר
 

אמיתי זה הכי: הכנת קוסקוס ביתי

אם אתם נוהגים לאכול קוסקוס מהיר הכנה אז לבטח תדעו להעריך את טעמו הנפלא של קוסקוס אמיתי שמכינים בבית מסולת. דנה אלמוסני מדגימה איך עושים את זה, שלב אחרי שלב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
 
רוצים תוספת לקוסקוס? מרק, חומוס, דלעת וזעפרן
 

קוסקוס טריפוליטאי

המרכיבים:

1 קילו סולת

1 כוס שמן

2 כפיות מלח

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הסולת בקערה, יוצקים עליה לאט ובהדרגה חצי כוס שמן ומפוררים את הסולת בידיים כדי שהיא תספוג את השמן.
  2. מוסיפים כפית מלח ויוצקים חצי כוס מים בהדרגה. מערבבים את הסולת היטב.
  3. מעבירים את הסולת במסננת של קוסקוס ומעבירים לסיר כפול (המים בסיר צריכים להיות רותחים על אש בינונית). מאדים כחצי שעה.
  1. מוציאים את הסולת מהסיר העליון ומעבירים לקערה. מוסיפים כוס מים, בהדרגה, ומערבבים עם כף לאט.
  2. נותנים לקוסקוס מנוחה של חצי שעה.
  3. מחזירים את הקוסקוס לסיר הכפול לסיר ומאדים כחצי שעה נוספת.
  4. מעבירים את הקוסקוס לקערה ומוסיפים מלח, את יתרת השמן ועוד כוס וחצי מים, בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
  5. מעבירים את הסולת במסננת הקוסקוס. במידה שהקוסקוס עדיין מעט יבש ניתן להוסיף עוד קצת מים בהתזה עם היד.
  6. ניתן להגיש עם מרק ירקות או עם מפרום. בתאבון.

 

דנה אלמוסני היא הבעלים של "DADA - בוטיק של טעמים ", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובד עם כל תוספת. קוסקוס
צילום: דנה קופל
מומלצים