שתף קטע נבחר

 

האו"ם: רק רבע מנזקי "עופרת יצוקה" בעזה תוקנו

דו"ח של תוכנית הפיתוח של האו"ם קובע כי רוב התשתיות ברצועה שנפגעו במתקפה הישראלית עדיין לא תוקנו, בין היתר בשל הימנעות ארגוני הסיוע משימוש בחומרים שהוברחו במנהרות. "המציאות בשטח היא שהקהילה הבינלאומית אינה נותנת מענה יעיל לצרכים של האזרחים"

"הסיוע הבינלאומי לעזה מדגדג את הקצוות" - רוב הרכוש והתשתיות שנפגעו ברצועת עזה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" עדיין לא תוקנו, שנה לאחר תום המבצע, ורוב מאמצי הסיוע לא הועילו. כך קובע דו"ח חדש של האו"ם שפורסם אתמול (שבת).

 

לפי בדיקת תוכנית הפיתוח של הארגון, רוב פעולות התיקון של המבנים והתשתיות נעשו באמצעות חומרים שהוברחו לתוך רצועת עזה במנהרות מסיני, בשל מה שהוגדר בדו"ח כמצור הישראלי והמצרי על הרצועה שבשליטת חמאס.

 כתוצאה מכך, ארגוני הסיוע הבינלאומיים נקלעו למצב שבו ידיהם כבולות, והם אינם יכולים לסייע באופן ממשי לתושבים.

 

"רבים בקהילה הבינלאומית, בכללם סוכנויות הסיוע של האו"ם, נמנעו עד כה משימוש בחומרי בניין שהוברחו לרצועה. לכן, תפקידם בשיקום עזה היה מוגבל ביותר", נכתב בדו"ח. "למרות שנעשו כמה פעולות שיקום ובנייה מחדש, המציאות בשטח היא שהקהילה הבינלאומית אינה נותנת מענה יעיל לצרכים של האזרחים ברצועת עזה".

 

הערכה: צריך עוד יותר מחצי מיליארד דולר

בדו"ח מופיעה הערכה כי עד כה, רק כרבע מהנזק שנגרם למבנים ברצועה תוקן עד כה, רובו באמצעות מיחזור של פסולת ושל ההריסות. עוד מצויינת בדו"ח הערכה כי הארגונים הערביים והמוסלמים המסייעים לאזרחי עזה, רובם מבוססים באיחוד האמירויות, יעילים הרבה יותר מהארגונים המערביים, בשל האמברגו הישראלי על העברת חומרי בניין לרצועה.

 

לפי האו"ם, לפחות 6,268 בתים נפגעו באופן חמור במהלך הפגזות ישראל ברצועה במבצע "עופרת יצוקה". לפי הערכות שונות המוצגות בדו"ח, כ-1,400 פלסטינים נהרגו במהלך המבצע,

 אך הדו"ח גם מציין את מותם של 13 ישראלים, אזרחים וחיילים, במהלך "עופרת יצוקה", בקרבות וכתוצאה מפגיעת הרקטות ששיגרו ארגוני הטרור לעבר ישראל.

 

לפי אומדנים כלכליים שמופיעים בדו"ח, בשנת 2009 הושקעו יותר מ-173 מיליון דולר בשיקום עזה, ויש צורך בהשקעה נוספת של כ-527 מיליון דולרים כדי שהרצועה תשוב למצבה הלא-מזהיר שלפני "עופרת יצוקה". "בראייה כוללת, הסיוע הבינלאומי לרצועת עזה משול לדגדוג הקצוות בלבד", מסכם הדו"ח. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגזה בעזה במבצע "עופרת יצוקה" (ארכיון)
צילום: AP
רקטת גראד באשקלון בימי "עופרת יצוקה" (ארכיון)
צילום: אמיר כהן
מנהרת הברחה לעזה. ארגוני הסיוע נמנעים מחומרים
צילום: רויטרס
מומלצים