שתף קטע נבחר
 

מחאה: 120 וטרינרים נגד כלובי התרנגולות

מחר תדון ועדת החינוך בכנסת בתקנות משרד החקלאות להחזקת תרנגולות בלולים מתועשים. רגע לפני ההחלטה, התאגדו 120 וטרינרים מרחבי הארץ בשיתוף עמותת "אנונימוס" וקראו לחברי הכנסת לשים קץ לתופעת הצפיפות בלולים

כמה מקום צריכה לקבל תרנגולת בכלוב - או שמא צריך לפתוח את כל הכלובים ולתת לתרנגולות חופש מוחלט? מחר (ב') צפויה ועדת הכנסת לדון בטיוטת התקנות להחזקת תרנגולות בלולים מתועשים, ולקראת הדיון גובר הלחץ עליהם לשפר את תנאי הגידול של העופות.
 
120 וטרינרים חתמו על גילוי דעת של הקהילה הווטרינרית בישראל, וקראו לחברי הכנסת לשכן את שבע מיליון התרנגולות בישראל בלולים ללא כלובים. גילוי הדעת, אותו כתב ד"ר חגי אלמגור, לשעבר הממונה על חוק צער בעלי חיים במשרד החקלאות, נשלח ל-120 חברי הכנסת ביוזמת עמותת בעלי החיים "אנונימוס".
 
"הקהילה הווטרינרית בישראל עוקבת בדאגה אחר גיבוש התקנות להחזקת התרנגולות", כתב אלמגור. "כחבר בכנסת ישראל אנו קוראים לך לעמוד על המשמר, ולוודא כי האיסור שהטיל בית המחוקקים הישראלי על התעללות בבעלי חיים לא יהפוך לאות מתה בספר החוקים. עלינו בני האדם מוטלת החובה והאחריות לדאוג לכך, ברוח הפסוק היפה "ורחמיו על כל מעשיו". מחובתנו למנוע את אישור התקנות המתירות שימוש בכלובי-סוללה, ולקדם את הקמתם של לולים מתקדמים ללא-כלובים.
 

תרנגולות בלולים (צילום: עידו ארז)
 

הרקע לדברים הוא מאבק שמתנהל בחודשים האחרונים בין ארגוני בעלי החיים למשרד החקלאות, המקדם את הרפורמה בענף הלול. הארגונים דרשו מהמשרד כי במסגרת הרפורמה יבטל את השימוש בכלובים צרים המכונים "כלובי סוללה" ויחייב את הענף לעמוד בתקן האירופי לגידול תרנגולות.

 

הווטרינרים טוענים כי כלובי הסוללה מסבים סבל רב לעופות ומונעים מהם צרכים טבעיים בסיסיים. הם טוענים כי גם בכלובים החדשים שיוקמו במסגרת הרפורמה בענף הלול תזכה כל תרנגולת לשטח של 550 סמ"ר בלבד. הארגונים טוענים כי למעשה מתעתדת המדינה להשקיע סכום עתק של 300 מיליון שקל בכלובים המנוגדים לחוק צער בעלי חיים הישראלי.

 

המאבק הגיע עד כתלי בג"ץ שקבע לאחרונה כי ניתן להמשיך ולקדם את הרפורמה כל עוד הלולים החדשים שיוקמו יעמדו לפחות בתקן האירופאי.

 

במשרד החקלאות ציינו עם פרסום התקנות, כי לאחר שייבנו הלולים החדשים, ניתן יהיה אף להרחיב את המבנים ולאפשר לכל תרנגולת שטח מחייה של 750 סמ"ר. לדברי המשרד, התקנות מספקות איזון בין רווחת ובריאות בעלי החיים, הגנה על הסביבה, ושמירה על אספקת תוצרת ביצים לאוכלוסיה בישראל, בהתאם למגבלות השטחים הקיימים להקמת לולים חדשים.

  

אלא שבעמותה סבורים כי אם תתקבלנה התקנות, גודל הלולים ייבחן מחדש רק במחצית השנייה של 2012, דבר "שיקבע את פני התעשייה לשנים רבות. במועד הבחינה מחדש כבר תושלם הקמתה מחדש של מרבית תעשיית הביצים בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים