שתף קטע נבחר

קוקטיילים מסביב לכדור

המונדיאל הוא חגיגה עולמית של כדורגל, וחובבי האלכוהול לא יכולים להחמיץ הזדמנות נפלאה שכזו לטעום ממה שיש למדינות השונות להציע. הנה מגוון רעיונות מה למזוג לכוס שלכם לפי טבלת המשחקים

משחקי המונדיאל יצאו לדרך וזה הסימן עבור אוהבי הכדורגל להתחיל לחגוג. אלה מביניהם שאוהבים אלכוהול, יכולים לנצל את ההזדמנות ולגוון את מה שיש להם בכוס בהתאם לכל משחק - כשברזיל רוקדת סמבה על המגרש שותים קשאסה ברזילאית בקאיפיריניה טעימה ומרעננת, כשהנבחרת הכחולה מאיטליה נלחמת לוגמים קמפרי, ובין יריקה של וויין רוני למרפק מג'ון טרי, נשתה ג'ין טוניק בנימוס הבריטי המתחייב.

 

פנינו לאילן אביצור, מנהל תחום אלכוהול בחברת "הכרם", יבואנית יין ואלכוהול, על מנת שייתן לנו את ההמלצות שלו למשקאות הלאומיים שכדאי שיהיו בהישג יד בשבועות הקרובים.

 

דרום אפריקה: יין פינוטאז'

דרום אפריקה, שלא זכתה להתמודד על אירוח המונדיאל ב-2006, זכתה בכבוד ב-2010, וזו כבר סיבה נוספת להרמת כוס יין צונן. המדינה האפריקנית הראשונה שמארחת את הגביע העולמי ידועה ביינותיה. "ייצור היין בדרום אפריקה החל אומנם ב-1652, ביוזמתו של יאן ואן רייבק, מושל מושבת הכף מטעם חברת הודו המזרחית ההולנדית", מספר אביצור, "אך היו אלה ההוגנוטים הצרפתים, שברחו ממולדתם לדרום אפריקה כמה שנים מאוחר יותר, שנסכו בייצור זה איכות. אחד המהגרים הללו, ז'אן לה לון, היה מי שהניח ב-1685 את אבן הפינה למה שהפך לימים להיות אחד היקבים הוותיקים ביותר בעולם החדש - בושנדאל". מי שמבקשים לטעום מן התוצרת, יכולים ליהנות ממבחר נהדר של יינות דרום אפריקנים שניתן להשיג בישראל, ביניהם כאלה מתוצרת יקבי בושנדאל ובילינגהם. המהדרין יעדיפו להתנסות בזן הייחודי לדרום אפריקה - הפינוטאז'.  


חוגגים בדרום אפריקה (צילום: AP) 

 

מקסיקו: פאשן מרגריטה

אוהדי מקסיקו - הכינו את הבלנדר לכבוד מולדת הטקילה! האגדה מספרת שהיה זה אינדיאני-אצטקי שגילה במהלך שיטוטו במטע אגבה שנפגע ממכת ברק, שמהפקעות זורם נוזל חלבי. הנוזל היה טעים והשרה תחושה "אופורית" על האינדיאני, שמיהר לספר לחבריו על התגלית. 3,000 שנה מאוחר יותר עדיין נמשכת המסורת האדוקה של יצור הטקילה. כדי לחגוג את המונדיאל ברוח מקסיקנית קיצית - גשו לבלנדר הקרוב, הוסיפו קרח, מיץ לימון טרי, פרי לבחירתכם (תות, בננה, מנגו וכו'), טקילה איכותית - ו... אולה!

 

המרכיבים:

20 מ"ל טקילה אולמקה בלאנקו

40 מ"ל ליקר אליזה Gold Passion

20 מ"ל ליקר טריפל סק בולס

40 מ"ל סאוור מיקס

 

אופן ההכנה:

מוזגים את המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים היטב, מסננים לכוס מרגריטה מקוררת, ומקשטים בכתר מלח ופלח לימון.

 

ברזיל: קאיפיריניה

הקשאסה, המשקה הלאומי של ברזיל, התגלתה באמצע המאה ה-16 והיא מחוברת להיסטוריה של המדינה כמו הכדורגל והסמבה. היא מפיחת החיים הרשמית של הקרנבל ואפילו בנאום לאומה לכבוד 500 שנה לגילוי ברזיל הרימו נשיאי ברזיל ופורטוגל כוסית קשאסה לחיים. אז ברור שאין מוצלח יותר מלעקוב אחר להטוטי הכדור של רוביניו וקאקה בעודכם אוחזים בקאיפיריניה מרעננת על בסיס קשאסה איכותית. פירוש שמו של הקוקטייל, דרך אגב, הוא "נערת כפר קטנה".

 

המרכיבים:

50 מ"ל קשאסה איפיוקה פראטה

25 מ"ל קנאדו (סירופ קנה סוכר)

4 וודג'ים של ליים

 

אופן ההכנה:

כותשים את הליים עם הקנאדו בכוס לואו-בול. מוסיפים קרח כתוש ואת שאר המרכיבים, מנערים ומגישים.


קאיפיריניה ברזילאית (צילום: ענבל פסקל) 

 

איטליה: קמפאשן

פורסה איטליה! זה הזמן להצטרף להמוני האיטלקים שצופים במשחק עם המשקה המילנזי המפורסם ביותר בעולם - קמפרי. את המשקה המציא גספרה קמפרי לפני למעלה מ-130 שנה בעיר שתהפוך מאוחר יותר לבירת הכדורגל של איטליה. הקמפרי, אחד המשקאות הנמכרים בעולם, עשוי מעשרות עשבי תיבול מרירים. מספרים כי את הצלחתו חייב המשקה האדום לסיפור אהבה בין דויד, בנו של קמפרי, לזמרת האופרה לינה קווליירי. דויד נסע אחרי אהובתו לכל מקום אליו הוזמנה לשיר ועל מנת להצדיק בפני אביו את מסעותיו, מכר את המשקה המשפחתי. דרכי ההגשה הקלאסיות של קמפרי הן עם קרח ותוספת של תפוזים, אשכוליות, טוניק או סודה, בקישוט פלח תפוז. ויש גם את הקוקטייל הפופולרי "קמפאשן".

 

המרכיבים:

50 מ"ל קמפרי

10 מ"ל סירופ רוטן פסיפלורה

זילוף קנאדו (סירופ קנה סוכר)

1/2 לימון, חתוך לקוביות

 

אופן ההכנה:

כותשים קוביות לימון, קנאדו וסירופ רוטן פסיפלורה בכוס לואו-בול. מוסיפים קרח כתוש ומנערים בשייקר בוסטון.

 

יוון: אוזו נענע

אוזו הוא משקה עם נשמה יוונית. מי שמקדש את הרומנטיקה ומקווה להפתעה בסגנון היורו הקודם מוזמן ללגום מהמשקה המשלב שמש, ים ואהבה לחיים, הכנסת אורחים וכל יתר מרכיבי החיים היווניים. האוזו נמזג בכל טברנה 365 ימים בשנה ועל אחת כמה וכמה בימי כאשר עולה הנבחרת היוונית למגרש. אוזו נשתה בדרך כלל עם קרח ומים המוגשים בנפרד , על מנת שהשותה יעשה לעצמו את המהילה לפי טעמו. בנוסף ניתן לשדרג ולהוסיף לאוזו גם מיץ אשכוליות או לימונדה.

 

המרכיבים:

50 מ"ל אוזו

8 עלי נענע

20 מ"ל מיץ לימון

לימונדה

 

אופן ההכנה:

כותשים חופן נענע ומיץ הלימון בהיי-בול, מוסיפים קרח, מוזגים את האוזו ומשלימים בלימונדה.

 

צרפת: ריקרד

מצב רוח לאניס לא צריך להיעצר ביוון. לחיי גיבורי הנבחרת הצרפתית, נרים כוסית של המשקה המסורתי של צרפת ומותג האניס המוביל בעולם - ריקרד, שמגיע מעירו של השחקן שהוביל את צרפת לזכייה במונדיאל 98' - הוא זינאדין זידאן. ריקרד מומלץ לשתות ביחס של 1:5 - כלומר, 40 מ"ל ריקרד יש למהול ב-200 מ"ל מים. אפשר לערבב ריקרד גם עם מיץ אננס או עם מיץ חמוציות והוא נפלא עם מי טוניק.

 

ארצות הברית: וויילד אנד ביטר

זה הזמן לכוס של וויסקי אמריקאי איכותי - בורבון וויילד טרקי (Wild Turkey).  

 

המרכיבים:

40 מ"ל וויילד טרקי

20 מ"ל דובונה

40 מ"ל ג'ינג'ר אייל

שתי טיפות אנגוסטורה

פילט קליפת תפוז

 

אופן ההכנה:

מוזגים את המרכיבים ישירות לכוס לואו-בול עם קרח ומקשטים בפילט קליפת תפוז.


וויילד אנד ביטר (צילום: ענבל פסקל)

 

פורטוגל: פורט

אומנם בפורטוגל שותים הכל, אבל אי אפשר שלא לציין את הפורט. יינות הפורט מיוצרים בחלקו המערבי של עמק הדורו בפורטוגל. הם מיוצרים מענבים שתסיסתם הופסקה לאחר כ-24 עד 48 שעות. השלב בו מופסקת התסיסה היא רק בתחילת ייצורו, ולכן נשמרת רמת הסוכר הטבעי גבוהה מאוד המעניקה לפורט את רכותו ועושרו.

 

אנגליה: ג'ין אנד טוניק

נבחרת אנגליה השתתפה 12 פעמים במונדיאל, אך זכתה רק פעם אחת. אוהדים רבים בארץ ובעולם מצפים מנבחרת אנגליה להפתיע ולהרים את הכפפה לפתיחת חגיגת שיכר כמו שרק האנגלים יודעים לעשות. לפי המנהג הבריטי הידוע, מערבבים ג'ין ומי טוניק לקבלת קוקטייל מחוספס וצונן. מקורו של הקוקטייל הינו בתקופת האימפריה הבריטית. אם החיילים הבריטים נהנו ממנו במלחמות, אין ספק שבמשחקי המונדיאל הוא שחקן חיזוק מעולה.

 

המרכיבים:

מי טוניק

ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך לפרוסות דקות

50 מ"ל ג'ין

 

אופן ההכנה:

מועכים את הג'ינג'ר היטב בתוך שייקר, מוסיפים ג'ין, מנערים ומסננים לתוך היי-בול. מוסיפים מי טוניק. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ין אנד טוניק
צילום: ענבל פסקל
אוזו נענע
צילום: ענבל פסקל
מומלצים