גירוש ילדי הזרים: עדיין אין קריטריונים סופיים
גם בישיבה האחרונה של הוועדה הבין-משרדית שתגיש המלצות בנושא לשרים, לא הושגה הסכמה על כל הסוגיות. בין השאלות העיקריות שנותרו פתוחות: כמה מהם יקבלו אזרחות ישראלית?
ילדי הזרים כוססים ציפורניים, אבל גורלם עדיין לוט בערפל: הוועדה הבין-משרדית שדנה בעניינם של הילדים המועמדים לגירוש קיימה אמש (יום א') את ישיבתה האחרונה בנושא, שבה אמורה הייתה לגבש טיוטת המלצות שתגיש לוועדת השרים אשר תכריע בעניין. עם זאת, הוועדה המקצועית לא הצליחה להחליט על קריטריונים סופיים להשארת הילדים או גירושם.
נושאים רבים עדיין תלויים ועומדים אחרי ישיבת הוועדה, כמו למשל השאלה מה יהיה מספרם הסופי של הילדים שיקבלו
אזרחות ישראלית. בסוף השבוע פורסם כי טיוטה של הדו"ח המסכם של הוועדה ממליצה להשאיר את רוב ילדי העובדים הזרים בארץ, ולהעניק להם מעמד של תושבי קבע.
סוגייה אחרת ששנויה במחלוקת היא מה יהיה היחס בנוגע לכניסתו לישראל של הורה לילד שכזה. לפי המסתמן כרגע, רק אם הורה ייכנס לישראל באמצעות התחבורה האווירית וכשברשותו אשרת עבודה, הוא יוכל לקבל מעמד בארץ (ולא בעזרת אשרת תייר או כניסה דרך גבול עם מדינה אחרת). כך או כך, לא תהיה אכיפה מיוחדת לילדים שלא עומדים בקריטריונים.
חברי הוועדה החליטו לקיים מחר סבב טלפונים ביניהם, כדי לנסות ולגשר על חילוקי הדעות. הם ניהלו ויכוחים סוערים, ומקווים שעד לסוף השבוע יגבשו את ההמלצות הסופיות שיועברו לשר הפנים, אלי ישי, שעומד בראש ועדת השרים. עמדת השרים לא תתאם בהכרח את זו של הוועדה המקצועית, וייתכן שהם לא יאשרו אותה כלל.
במהלך הדיונים שערכה הוועדה המקצועית הופיעו בפניה חברי הארגונים הפועלים להשארת הילדים הזרים בארץ. רותם
אילן, ממובילי המאבק נגד גירוש הילדים, סיפרה כי הרגישה שלחברי הוועדה חשוב היה לשמוע את נציגי הארגונים: "הרגשתי שהם באמת מקשיבים ולוקחים בחשבון את הדברים שסיפרתי".
לדבריה, היה לה חשוב להציג את הפן האנושי של הילדים, ואת העובדה שהם אינם רק סטטיסטיקה ומספרים יבשים: "מאחורי כל ילד יש עולם ומלואו. רציתי להראות את האבסורד שבגירוש הילדים, בעוד שהמדינה ממשיכה להביא אלפי עובדים זרים חדשים. אי אפשר להעניש את הילדים על מדיניות הממשלה".