שתף קטע נבחר

 

דרום-קוריאה הודיעה על עונש לצפון, שמאיים בירי

המתיחות בחצי האי הקוראיני עולה לשיא חדש. נשיא הדרום פרסם שורת צעדי ענישה על הטבעת הספינה לפני כחודשיים - בהם קיצוץ במספר העובדים באזור תעשייה חשוב לצפון באזור הגבול שבין שתי המדינות. ארה"ב: צעדי הענישה ראויים לגמרי. על צפון-קוריאה להפסיק האיומים ולהתנצל על המתקפה

דרום-קוריאה הודיעה לפנות בוקר (יום ב') כי תשעה את הסחר עם צפון-קוריאה, אחרי שנקבע כי פיונגיאנג אחראית להטבעת הספינה "צ'אונן" לפני כחודשיים, ולמותם של 46 מלחים דרום-קוריאנים. בעקבות כך, חידשה צפון-קוריאה את האיומים על סיאול.

 

בנאום לאומה אמר נשיא הדרום, לי מיונג-בק, כי סוגיית הטבעת הספינה צ'אונן הועברה לטיפול מועצת הביטחון - שכבר הטילה בעבר סנקציות שמקשות מאוד על התנהלותה הכלכלית של צפון-קוריאה. "אני מאיץ ברשויות צפון קוריאה להתנצל מיידית". מטרתה של צפון-קוריאה היא לעורר ריב ומדון. הגיע הזמן של השלטון להשתנות". בנוסף להפסקת הסחר, הורה לי על הפסקת ההשקעות והביקורים הנערכים בין המדינות.

 

הצעד שעשוי להדאיג את מנהיג צפון-קוריאה, קים ג'ונג איל, יותר מהכל, הוא הודעת הדרום על צמצום מספר העובדים באזור תעשייה משותף לפיונגיאנג וסיאול, המהווה מקור הכנסה חשוב עבור המדינה הקומוניסטית.

 

סוכנות הידיעות רשמית של צפון קוריאה פרסמה תגובה מטעם מפקד הצבא ולפיה, הרמקולים שהציב הדרום באזור הגבול לשידור תעמולה - יהפכו למטרה לירי. הצפון גם חזר על העמדה המתריסה, לפיה זכותו להרחיב את תוכניתו הגרעינית לצורכי הרתעה - ושכל הפעולות לשם כך נעשו "בשקיפות".

 

ובתוך כך, דיווח העיתון האמריקני "ניו-יורק טיימס" כי ניתוח מודיעיני מעמיק של מתקפת הטורפדו על הספינה הדרום-קוריאנית לא יכלה להתבצע ללא הוראה אישית מקים. עם זאת, המומחים הזהירו כי מסקנותיהם מבוססות על הערכות הנוגעות לדינמיקה הפוליטית בצפון ולאו דווקא על ראיות מוצקות.

 

הבית הלבן התייחס הבוקר להסלמה ביחסי הקוריאות וצידד לחלוטין בעמדת הדרום. בהודעה שפרסם הממשל האמריקני נכתב כי הפסקת הסחר כאמצעי לענישת צפון-קוריאה הוא מהלך "ראוי לגמרי" וכי דרום-קוריאה יכולה להמשיך וסמוך על הסיוע האמריקני.

 

בנוסף, קוראת ארה"ב לצפון-קוריאה "להפסיק את התנהגותה המלחמתית והמאיימת ולהתנצל על המתקפה". הנשיא ברק אובמה הורה לצבא ארה"ב לפעול בתאום עם צבא דרום-קוריאה כדי "להרתיע פעולות תוקפניות דומות בעתיד". בנוסף, הורה אובמה על בחינת היחסים הדיפלומטיים עם פיונגיאנג.

 

עוד יצויין כי מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, העושה בימים אלה בבייג'ינג, דנה עם צמרת הממשל הסיני בהידרדרות הביטחונית בחצי האי הקוריאני, ואמרה כי על וושינגטון ובייג'ינג לפעול יחד נגד צפון-קוריאה. קלינטון, שתבוא לסיאול ביום רביעי, הוסיפה: "אנו עומדים בפני אתגר רציני ופרובוקציה מצד צפון-קוריאה. אנו חייבים לעבוד יחד, להתמודד עם האתגר ולקדם את המטרות המשותפות שלנו לשלום ויציבות בחצי האי הקוריאני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הגיע הזמן שישתנו". לי
צילום: רויטרס
קים ג'ונג איל. הוראה אישית
צילום: רויטרס
אובמה. היחסים ייבחנו
צילום: פיט סאוזה, הבית הלבן
מומלצים