מיליון שקל מעזה, דרך ירושלים - לאסירי חמאס
פרשה ביטחונית חדשה הותרה לפרסום. 5 תושבי מזרח ירושלים, אבו גוש ועזה מואשמים כי העבירו מעל מיליון שקל לאסירי החמאס - ובהם בכירים. עו"ד שירין עיסאווי, החשודה המרכזית, קיבלה 4% עמלה מההעברות ועזרה בתיאום שביתות
ממפקדות החמאס, דרך ישראל, לטרוריסטים בכלא. הבוקר (יום ב') הותר לפרסום כי שבעה תושבי מזרח ירושלים, עזה ואבו גוש, בהם עורכת דין, נעצרו במהלך החודש האחרון בחשד שהעבירו מעל מיליון שקל לעצורים ביטחוניים מחמאס והג'יהאד האיסלאמי בבתי הכלא הישראליים.
בתום חקירה של שב"כ, המשטרה ורשויות המס, הוגש נגד חמישה מהעצורים כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים. הנאשמים הם עורכת הדין שירין עיסאווי (בת 32) ואחיה מדחת מעיסוויה (36) במזרח ירושלים, סאמר עבדו מבית חנינא (42), סופיאן זבדה מעזה (40) וסלים עבד אל רחמן מאבו גוש (29). אח נוסף של הפרקליטה, ראפת עיסאווי, חשוד אף הוא בהעברות הכספים.
לפי כתב האישום, ההעברות החלו בסוף השנה שעברה. עורכת הדין עיסאווי קיבלה מהכלואים הפלסטינים ייפוי כוח לטפל בענייניהם. הכסף הוזרם ממפקדות החמאס והג'יהאד בעזה. לאחר שעבד אל רחמן, מנהל סניף בנק דואר במזרח ירושלים, קיבל שוחד - הוא סייע להעביר את הכסף לחשבונותיהם של הכלואים הפלסטינים, בהם גם מספר בכירים. הוא עשה זאת בעזרת זבדה, מתאם בין דואר ישראל לדואר בעזה.
ככלל יכול כלוא פלסטיני לקבל 1,300 שקלים בחודש, אך בעקבות השיטה הזאת מספר אסירים קיבלו אפילו עשרות אלפי שקלים בחודש, ובכך חרגו באופן ניכר מהחוק המתיר הזרמת כספים לכלואים. הפרשה חושפת את הדרך שבה ארגוני הטרור ממשיכים לתמוך באסירים פלסטינים, להזרים כספים לרווחתם ובכך לשמור עימם על קשר שעשוי בעתיד, לאחר שחרורם מהכלא, להחזיר אותם לעיסוק בטרור.
החשודים בפרשה. העבירו כסף מהחמאס לאסירים הביטחוניים
מכתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד שגיא אופיר מפרקליטות מחוז ירושלים, עולה כי עו"ד עיסאווי נוהגת מתוקף תפקידה לפקוד מספר רב של אסירים ביטחוניים, הכלואים בבתי הכלא בארץ. לטענת הפרקליטות, עורכת הדין, אחיה ושלושה אנשים נוספים פעלו כחלק מציר שתכליתו לאפשר לארגונים, ובהם ארגוני טרור אליהם משתייכים האסירים, להפקיד כספים לטובת אנשיהם הכלואים כגמול על פעילות הטרור שבגללה נעצרו.
"ניצלה את מעמדה כפרקליטה"
בנוסף לכך, נטען בכתב האישום כי עיסאווי מנצלת את מעמדה כפרקליטה להעברת מידע בין הנהגות האסירים בבתי הכלא השונים ובין הנהגת אסירי החמאס לגורמים חיצוניים. במטרה לבצע את הפקדת הכסף התגברו הנאשמים על נהלי הפקדת מזומנים לחשבונות אסירים של שירות בתי הסוהר ורשות הדואר.
על סוכני הדואר מוטלת החובה לאפשר הפקדה אך ורק בנוכחות המפקיד בסוכנות הדואר, ולאחר שווידאו את זהותו. הפרקליטות טוענת כי הנאשמים התגברו על אילוצים אלו באמצעות מתן שוחד למפעיל סוכנות הדואר במחסום קלנדיה בירושלים, תוך גיוסם של מקבלי שירותים אקראיים בסוכנות והצגתם בכזב כמי שהפקידו את הכסף עבור האסירים.
בכתב האישום נטען כי לפני כשנה פקדה עיסאווי בכלא את האסיר יחיא סנואר, המשמש כראש הוועדה העליונה של אסירי חמאס בארץ. במהלך ביקורה ביקש ממנה סנואר לפעול להפקדת כספים עבור חשבונות אסירים תושבי רצועת עזה. עיסאווי הסכימה בתמורה לעמלה בת 4% מכל סכום שיופקד.
במקביל הועברו באותן הזדמנויות סכומי הכסף באמצעות זבדה. מתאם הדואר קיבל את הכסף לידי נציגי הארגונים והפקיד אותו בחשבון בנק על שם סאמר עבדו, מבעלי חברת המשלוחים עבדו. לטענת הפרקליטות, זבדה היה מודע למקור הכסף, ומסלול העברתו נועד להסתיר עובדה זו מהרשויות בישראל וברשות הפלסטינית.
עבדו מסר את הכסף שהועבר לחשבונו לידי הנאשמים, בהתאם להנחיות שקיבל מזבדה, ובאופן זה הם קיבלו לידיהם מספטמבר 2009 ועד היום סכום המוערך כ-800 אלף שקלים ו-196 אלף דולר, אותם הפקידו בחשבונות אסירי הארגונים השונים. על מנת להפקיד את הכסף, הפעילו הנאשמים אנשים נוספים.
הפרקליטות טוענת כי פעילותה של עיסאווי אפשרה העברת מסרים והנחיות עבור אסירי התנועה לשם תיאום צעדי מחאה נגד שירות בתי הסוהר, לרבות תיאום שביתות. במקביל לכתב האישום הגישה הפרקליטות בקשה לעצור את ארבעת הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם, והיא טוענת כי הארבעה מהווים סכנה לביטחון הציבור והמדינה.
הפרשה הביטחונית הקודמת פורסמה לפני כשבועיים. אמיר מח'ול, סופר בן 52 מחיפה, ועומר סעיד, בן 50 מכפר כנא, נעצרו בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות חמורות, ובכלל זה ריגול ומגע עם סוכן חוץ מטעם חיזבאללה.
באוגוסט 2009 פורסם חשד נוסף בריגול. ראווי סולטני, בן 23 מטמרה, נעצר בחשד כי גויס במרוקו וסיפר למפעיליו בחיזבאללה על שגרת יומו של הרמטכ"ל גבי אשכנזי, בכלל זה בחדר הכושר בו הוא מתאמן. בפברואר באותו שנה נעצר חשוד אחר בריגול לטובת חיזבאללה - איסמעיל סלימאן, בן 27 מהכפר כעביה-חג'אג'רה, הודה כי שימש כסוכן של הארגון הלבנוני בעקבות מלחמת לבנון השנייה ומבצע עופרת יצוקה.
Read this article in English