שתף קטע נבחר

 

אובמה: הברחת נשק ללבנון מפרה החלטת האו"ם

הנשיא האמריקני נועד עם ראש ממשלת לבנון על רקע האשמת דמשק בהעברת טילים לחיזבאללה, והדגיש כי המשך הברחת נשק ללבנון מהווה "איום", והפרת החלטת האו"ם. חרירי: הגיע הזמן לשלום אזורי, מדינות ערב מוכנות לשלום

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, נפגש הלילה (יום ג') עם ראש ממשלת לבנון, סעד אל-חרירי, והדגיש בפניו את "האיום" הנשקף מהמשך הברחת נשק ללבנון, המגיע לידי חיזבאללה. לדבריו, הדבר אף מהווה הפרה של החלטה 1701 של מועצת הביטחון שהביאה לסיומה של מלחמת לבנון השנייה.

 

בהודעה שפרסם הבית הלבן בתום הפגישה נמסר כי

"הנשיא הדגיש את החשיבות בכך שאיראן תציית להתחייבויות שלה לאי הפצת נשק גרעיני, ואת האיום הנשקף מהעברת נשק ללבנון תוך הפרת החלטת מועצת הבטחון 1701".

 

בהודעה מטעמו של חרירי נמסר לא הוזכר כלל נושא הברחת הנשק, אולם הודגש כי השניים דנו ב"מאמצים לקידום השלום במזרח התיכון" . ראש ממשלת לבנון ציין כי "ישנה הזדמנות אמיתית להשיג שלום" באזור, והוסיף כי מדינות ערב "מוכנות לשלום". "הגיעה העת לשלום אזורי שיאפשר לפלסטינים לשוב למדינה משלהם, שבירתה ירושלים", אמר.


"סמל ליחסים הקרובים". אובמה וחרירי (צילום: AP)

 

אובמה אירח את חרירי בבית הלבן כדי לדון עימו בשורת נושאים, ובראשם משלוחי הטילים מסוריה לחיזבאללה וההצבעה הצפויה במועצת הביטחון של האו"ם על סבב נוסף של סנקציות לאיראן. כל זאת כשברקע מהדהדים דבריו של נשיא סוריה, בשאר אסד, שטען היום כי ארה"ב איבדה את השפעתה במזרח התיכון.

 

סוריה היא בעלת השפעה מכרעת בלבנון, ולא במקרה החליט חרירי לבקר בדמשק לפני צאתו בוושינגטון. לאובמה יש עניין מיוחד לפגוש את חרירי מאז שזה הלך לקנוסה והתפייס עם המשטר הסורי, החשוד ברצח אביו, ראש הממשלה לשעבר רפיק אל-חרירי.

 

ביקורו של חרירי בבית הלבן חשוב לאובמה גם משום שלבנון היא חברה זמנית במועצת הביטחון, ונכון לעכשיו מתנגדת לסנקציות על איראן. חרירי שרוי במצוקה קשה בשל הצורך שלו לחיות בשלום עם חיזבאללה בדרום, העושה את דברה של איראן. 

 

דובר הבית הלבן, רוברט גיבס, אמר לפני הפגישה שביקורו של חרירי בוושינגטון - הראשון מאז נכנס לתפקידו בנובמבר - הוא "סמל ליחסים הקרובים ולקשרים ההיסטוריים בין לבנון לארצות הברית". גיבס הוסיף שאובמה מעוניין לדון עם ראש הממשלה "בכמה וכמה נושאים הנוגעים לאינטרסים הדדיים של המדינות, כמו עצמאות לבנון וכן שלום וביטחון האזור".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגישה בבית הלבן
צילום: AP
אסד ואחמדינג'אד (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים