עלייה בקבילות שוטרים: רוב התלונות בנושאי שכר
בשנה החולפת נרשמה עלייה בכמות הקבילות במשטרה ובשב"ס, המצביעות על צורך בשיפור יחסי מפקד-פקוד בארגונים. בנוסף, דווח על תיקון ליקויים רבים, בין היתר גם כאלה שפגעו ביכולתם של סוהרים להתקדם בתפקידיהם
מבין שני הארגונים, גדלה כמות הקבילות במשטרה בשיעור של 16 אחוזים, בעוד בשב"ס חלה עלייה משמעותית עוד יותר, של 24 אחוזים.
אהרונוביץ' ואזולאי מקבלים את הדו"ח, הבוקר (צילום: גיל יוחנן)
עם קבלת המסמך, התייחס השר אהרונוביץ' לסוגיה ואמר כי "הפירוש לכך הוא חד וברור. מצב השוטרים קשה, ומתפקידנו לפעול לשיפור תנאי שירותם. שוטרים ושוטרות לא יוכלו להמשיך להתקיים לאורך זמן ללא יכולת לקנות מצרכים לחג בסופר, מתנה לילדים או חופשה עם בת או בן הזוג. הדו"ח צועק את מצבם העגום של הלוחמים בפשיעה".
נתוני הדו"ח הצביעו על שיפור נדרש ביחסי מפקד-פקוד במשטרה ובשב"ס, בעיקר בכל הקשור בהתייחסות למשרתים המבקשים לממש את זכותם לפנות אל נציבות הקבילות, גם במקרים שבהם סבורים המפקדים מלכתחילה כי אין לאותה קבילה כל בסיס.
אהרונוביץ' הסביר כי הוא רואה את התופעה בחומרה רבה, ואיים כי "נפתח הליכים משמעתיים נגד אותם מפקדים שמטילים אימה על שוטרים או סוהרים המגישים קבילות".
באשר לאותן תלונות, הצביע הדו"ח על ירידה של 3 אחוזים באלו שנמצאו מוצדקות, שעומדות כעת על 33 אחוזים מבין כלל התלונות. במשטרה הצטמצמו הקבילות המוצדקות ב-4 אחוזים, בעוד בשב"ס עלה שיעורן ב-6 אחוזים. מבין כלל אגפי המשטרה, התקבל מספרן הגבוה ביותר של הקבילות מהמשרתים במשמר-הגבול, ואחריהם שוטרי מחוז מרכז והמחוז הצפוני.
בין הנתונים שהציגה הנציבה גם כאלה שהצביעו על שיפור, ובהם הסדרת התגמול למשרתי שח"ם (שירות חובה במשטרה) לוחמי מג"ב ועוד.
בין היתר, הביא יישום מסקנותיה של קבילה בשב"ס לפרסום הנחייה המבטיחה רציפות במדרג התפקידים שאותם ממלאים הסוהרים כדי למנוע את הפגיעה במעמדם.
אותה הוראה הביאה לסוף התופעה שבה הועברו סוהרים מבית כלא אחד למשנהו, ולעתים שובצו בתפקידים בעלי סמכויות נמוכות יותר מאלה שהחזיקו בהן קודם לכן.
נוסף על כך, נקבעו עבור הסוהרים הסדרי נסיעות במקרים חריגים שבהם אין בנמצא מענה המאפשר להם להגיע למקום השירות בתחבורה הציבורית או בהסעה מאורגנת מטעם שב"ס.