מוקפץ תאילנדי: פאד תאי ביתי
גם מי שמעולם לא ביקר בתאילנד מכיר את מנת הדגל - פאד תאי. סוואלי אלדר מראה איך מכינים את המנה בבית, אפילו אם אין לכם ווק
פאד תאי
200 גרם אטריות אורז עבות
1 ביצה
3 כפות רוטב פאד תאי
1 כף רוטב צדפות (אפשר צמחוני)
1 כף רוטב דגים או רוטב סויה
1 כף סוכר
5 כפות שמן אורז
1 גזר חתוך לגפרורים
1/2 כוס נבטים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כף בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
- משרים את האטריות במים קרים למשך שעה.
- מחממים בווק או סיר גדול את שמן האורז. שוברים פנימה את הביצה ומערבבים נמרצות כדי ליצור ביצה מקושקשת.
- מוסיפים את אטריות האורז וממשיכים לערבב יחד 2-3 דקות.
- מוסיפים את רוטב הפאד תאי ואת רוטב הצדפות. מקפיצים קלות ומוסיפים את רוטב הדגים או הסויה. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הגזר, הנבטים והבצל הירוק ומקפיצים דקה נוספת.
- מעבירים לצלחת הגשה. מקשטים בבוטנים ומגישים עם חצי לימון.
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה "בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"
מומלצים