שתף קטע נבחר

 

דו"ח: כיפת ברזל יעילה, אך צה"ל לא מצטייד

ועדת משנה של ועדת החוץ והביטחון דנה במיגון מפני רקטות וקבעה ש"העורף הפך לבטן רכה, והאיום רק גובר". ח"כ דיכטר קורא להצבה מיידית של המערכת בשטח

חיזבאללה ממשיך להצטייד בטילים מתוחכמים, ובצה"ל לא דואגים להגנת העורף? לפי ד"וח של ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ובניין הכוח של ועדת החוץ והביטחון בכנסת, "היקף ההצטיידות המתוכנן במסגרת התוכנית הרב-שנתית של צה"ל במערכות להגנה אקטיבית בשכבה התחתונה ('כיפת ברזל') הינו בלתי מתקבל על הדעת ומחייב בחינה מחדש באופן מיידי". הוועדה בדקה מערכות הגנה פעילות ליירוט טילים.

 

חבר הכנסת אבי דיכטר אמר הבוקר (יום ג') במסיבת העיתונאים שבה פורסמו מסקנות ועדת המשנה, כי האיום מרצועת עזה ומדינות ערב גובר, ומערכת הביטחון "חייבת להבטיח שהעורף לא יהפוך לחזית". לדברי דיכטר, "15 אלף רקטות שוגרו לעבר ישראל בעשור האחרון. מרביתן בחמש השנים האחרונות. לאיום זה צריך להוסיף את האיום הכבד יותר - נשק של מדינות כמו סוריה ואיראן, למרות שחיזבאללה מצויד כבר היום בנשק כשל מדינה".

 

דיכטר הסביר כי הוועדה התמקדה בעבודתה במערכות ליירוט רקטות שהטווח שלהן מגיעה לכמה עשרות קילומטרים, ובמערכות הגנה אקטיביות. הוועדה השתכנעה כי מערכת "כיפת ברזל", שנוסתה בהצלחה בתחילת השנה, היא בחירה נכונה בהתמודדות עם רקטות מסוג זה, אך קצב ההצטיידות של צה"ל אינו מספק. "כל הדברים האלה הפכו את העורף לבטן רכה, וזו מטרה נוחה לארגוני מחבלים שיורים ללא הבחנה", אמר דיכטר על ההתחמשות של ארגוני הטרור.

 

דיכטר הדגיש את המחויבות לתושבים באזורים הפגיעים ביותר. "אין עדיין תפיסת ביטחון מאושרת למדינת ישראל, אבל למרות זאת, מכלול המערכות בישראל חייבות להבטיח שהעורף במדינת ישראל לא יהפוך לחזית. לא בחירום, ובוודאי לא בשגרה. צריך להודות שבעשור האחרון העקרון הזה נפגע פגיעה משמעותית. למעשה, רק לקראת סוף העשור אנחנו רואים פיתוח ובנייה של יכולת מבצעית להתמודד עם הרקטות לאחר שכבר שוגרו לעבר מדינת ישראל".

 

הוועדה מאמינה שמערכת "כיפת ברזל" תצליח להתמודד עם עשרות אלפי רקטות ותמשיך לבחון את ההתקדמות של מערכת הביטחון בפיתוח של מערכת היירוט שמבוססת על לייזר במצב מוצק, משום שהפתרונות של המערכת הזו היו "די משכנעים", כך לפי דיכטר. "הוועדה קוראת למערכת הביטחון לקבוע את מספר הסוללות של 'כיפת ברזל' שנכון להצטייד בהן ולפרוס בשטח את הסוללות החדשות כשתהיינה מקצועיות, ולא להחזיק אותן בסיסים עורפיים", הוא סיכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיכטר, היום. העורף פגיע
צילום: גיל יוחנן
כיפת ברזל. להעביר לשטח
באדיבות משרד הביטחון
מומלצים