שתף קטע נבחר
 

היסטוריה: מחזור המסחר בשיא - 16.4 מיליארד

לאחר שתי הארכות מסחר הסתיים יום כניסת ישראל לסיווג המדינות המפותחות במדד MSCI בעליות שערים. ת"א 25 עלה ב-1.7%, ת"א 100 הוסיף 2.2%. טבע ירדה ב-1.8% במחזור שיא של 7.6 מיליארד שקל, כיל ירדה ב-2.7% במחזור של 1.4 מיליארד שקל, ובזק קפצה ב-6.1% במחזור של 950 מיליון שקל

המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב ננעל הערב (ד') בעליות שערים. מחזור המסחר ננעל בשיא מדהים והסתכם ב-16.4 מיליארד שקל, לאחר שתי הארכות מסחר, מ-16:30 ל-17:30 ואחר כך הוארך ל-18:00.

 

היקף המחזור העצום נרשם על רקע כניסתה של ישראל היום למדד ה-MSCI של השווקים המפותחים. בשל המהלך, חברות עוקבות מדדים זרות, המשקיעות במדינות מתפתחות, הגבירו את קצב מכירת הסחורה שלהן כחלק ממדיניות ההשקעה שלהן. באסיה ובאירופה נרשמו היום עליות שערים.

 

מדד ת"א 25 עלה ב-1.74% ל-1,107.12 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-2.18% ל-1,029.18 נקודות, מדד תל-טק עלה ב-4.17% ל-235.57 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-5.08% ל-274.94 נקודות.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במסחר במט"ח נרשמה היום מגמה מעורבת: הדולר ירד ב-0.646% ושערו היציג נקבע על 3.8450 שקלים. האירו עלה ב-0.174% ושערו היציג נקבע על 4.7294 שקלים

 

בחדרי המסחר בבנקים ובגופים המוסדיים נרשמת היום תכונה רבה מכיוון שישראל, כאמור, נכנסת עם נעילת יום המסחר למדד ה-MSCI של השווקים המפותחים, ולכן מחזורי המסחר גבוהים במיוחד. ישראל אמורה להוות 0.4% במדד החדש. 

  

מהלך זה נתן כבר אתמול את אותותיו על השוק המקומי שהתאפיין בירידות חדות שחלק מהן מקורן במכירת סחורה מצד חברות עוקבות מדדים זרות (ETF – סוג של קרן סל) המשקיעות במדינות מתפתחות כחלק ממדיניות ההשקעה שלהן.

  

גורם בכיר בשוק ההון העובד בבנק זר מסר היום ל"כלכליסט" כי "בשעתיים האחרונות ניתן לראות התחזקות במכירות ובקניות שמבצעים המשקיעים הזרים. בשעתיים האחרונות בלטו הן מניות בזק שנראה כי הנייר מתחיל להשתחרר ממוכרים ומנגד כיל, שבתחילת המסחר נהנתה מגל קניות מצד הזרים ובשעתיים האחרונות סובלת מפקודות מכירה רבות שלוחצות את הנייר למטה". הוא מעריך כי רוב הפקודות שיהיו בתום המסחר הם בסופו של דבר "קנייה". 

 

הבוקר אמר שי שמש מנכ"ל קרנות הנאמנות של הדס ארזים ל"כלכליסט" כי "בשעתיים הראשונות של המסחר הצביע על מצב של נטו קניה (ישנם יותר הוראות קניה מהוראות מכירה). ניתן לראות שהזרים ממתינים לשעות הסגירה והם שלחו הוראות קניה לשעות הנעילה. ניתן לראות כי מנהלי ההשקעות המקומיים בוחרים לאסוף את מניות החברה לישראל על פני כיל - חביבת המשקיעים הזרים".

 

"השוק לא הפיק לקחים משנת 2008"

בשיחות עם מנהלי השקעות בכירים בענף סבורים אלו כי ישראל דווקא צפויה להנות מהכניסה למדד כשיותר כסף יכנס לתוך שוק ההון המקומי מאשר יצא ממנו וזאת על ידי כניסת משקיעים זרים ומדדים המשקיעים במדינות מפותחות. עם זאת, מודים מנהלי ההשקעות כי הכניסה להבדיל מהיציאה צפויה להתבצע באופן איטי יותר.

 

"אין ספק שהתיאבון לסיכון בשוק ההון ירד בצורה דרמטית", אומר רן שחם, מנכ"ל משותף באלטשולר שחם. "השוק עשה עלייה מדהימה של עשרות אחוזים בשנה החולפת, ועכשיו התיקון הוא דבר צפוי. סביבת הריבית הנמוכה משכה הרבה שחקנים חדשים לשוק, וזה מה שתדלק את העליות".

 

שמיל קורצמן, מנהל השקעות ראשי של מגדל שוקי הון ניהול תיקים, ציין כי "הירידות בשווקים מהוות את המשך הפאניקה בעולם. זה לא נראה כמו המשבר של 2008, אבל גם לא בטוח שהירידות ייפסקו. לדעתי, השוק לא הפיק לקחים משנת 2008 ושוב יש פאניקה בקרב המשקיעים, שמטבעה היא חסרת היגיון. לדעתי, בשער של 1,088 נקודות למדד ת"א 25 אי אפשר לדבר על רמה נמוכה, ויש עוד מקום לירידות".

 

דן הלמן, מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות הלמן־אלדובי, אמר כי "בשוק יש שני אירועים שמתלכדים. האחד הוא השפעת החששות באירופה, עם פוקוס על ספרד. החששות מוצדקים, אך עם זאת אירופה, ובעיקר גרמניה, ניצבת איתן מאחורי מדינות במצוקה. האירוע השני הוא הצטרפותה של ישראל למדד השווקים המפותחים. אנו מעריכים שבסופו של דבר שוק ההון המקומי ייצא מורווח מהמהלך, ויזרמו אליו יותר כספים משייצאו. הדעות חלוקות רק בנוגע לקצב".

 

ריצ'ארד קולון, ראש חטיבת הקצאת הנכסים של שרודר באסיה, ההתייחס למשבר בין צפון ודרום קוריאה והסביר ל"כלכליסט" כי "בהתבסס על ההיסטוריה, כאשר יש משבר משמעותי בין השתיים, דרום קוריאה נסוגה במהירות, מאחר שלרוב היא אינה מעוניינת להצית את הצד המזרחי של היבשת האסייתית. מסיבה זו להערכתנו אין סיכון משמעותי לשוק הקוריאני". בסיכומו של דבר העריך קולון כי "השווקים יתאוששו בימים הקרובים, אולם בתקופה הקרובה התנודתיות בשווקים תימשך".

  

מרטין פרידסון, אסטרטג האשראי הגלובלי של הבנק הצרפתי BNP פאריבה, הוסיף כי "בארה"ב נפוצו לאחרונה שמועות כי הממשל האמריקני פעל מאחורי הקלעים לעודד את ממשלות אירופה להגיב למשבר. אני חושב שבסופו של דבר, מה שיכריע את עתיד אירופה הוא המאמץ שישקיע האיחוד האירופי בבקרה על המשמעת התקציבית במדינות החברות בו. מסתובב הרבה מאוד כסף מחוץ לבורסה היום, כך שיש פוטנציאל להשקעתו בשוק". 

 

אזאד זנגנה, כלכלן אירופה בחברת ניהול הנכסים הבריטית שרודר, המנהלת נכסים בשווי של 168 מיליארד ליש"ט, ציין בשיחה עם "כלכליסט" כי "למרות החששות, להערכתי הבעיות של יוון לא צפויות להתפשט למדינות אחרות ביבשת. אם נראה ירידות בהמשך, הן יבואו רק בשל המצב השברירי של השווקים. ברגע שיגיעו חדשות טובות, השווקים יעלו". 

 

אתמול הסתיים המסחר בוול סטריט בירידות שערים קלות. המסחר בבורסות ארה"ב נפתח בירידות שערים חדות של עד 3%, אלה הלכו והתמתנו ככל שעברו השעות. באסיה הבוקר נרשמו עליות שערים.

 

מניות במרכז

טבע ירדה ב-1.8% במחזור שיא של 7.6 מיליארד שקל - שיא כל הזמנים למניה בבורסה. זאת, לאחר שעלתה אתמול ב-3.5% במחזור ענק של 826 מיליון שקל שלפי הערכות על רקע כניסת ישראל למדד ה-MSCI גררה ביקושים למניה. לקראת סגירת המסחר אתמול הודיעה החברה על קבלת אישור לגרסה גנרית לתרופת הוולטרקס עם מכירות שנתיות של 2.1 מיליארד דולר ב-12 החודשים האחרונים.

 

כיל ירדה ב-2.65% במחזור של 1.4 מיליארד שקל, ובזק קפצה ב-6.09% במחזור של 950 מיליון שקל

 

מניית הראל ביטוח נסחרת על רקע פרסום דוחות טובים עם רווח כולל של 240 מיליון שקל ברבעון הראשון והכרזה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 107 מיליון שקל, אך גם על רקע איתותים בתוך הדוחות לכך שהרבעון השני צפוי להיות חלש בהרבה לאור הירידות בשווקים. מניית הראל ביטוח עלתה ב-6.08%.

 

מניית פרטנר נסחרת על רקע ביקורת שקיבלה מצד מנהל מחקר הסל סייד במגדל שוקי הון, אמיר הדר שלא הבין מדוע פרטנר בחרה שלא לפרסם אתמול את נתוני גיוסי הלקוחות לשירותי התקשורת הקווית שלה כחלק מדוחות הרבעון לשנת 2010. מניית החברה עלתה ב-3.54%.

 

מניית אל על עלתה ב-2.16%, לאחר שהחברה, בניהולו של אליעזר שקדי פירסמה הבוקר את דוחות הרבעון הראשון שלה לשנת 2010. החברה דיווחה על גידול בהכנסות של 21% ל-420.5 מיליון דולר בשל גידול בתעבורת הנוסעים. למרות התוספת בהכנסות, החברה רשמה הפסד תפעולי של 14.7 מיליון דולר, נמוך משמעותית מההפסד התפעולי ברבעון המקביל אשתקד – 42.5 מיליון דולר. הוצאות המימון של החברה הסתכמו ב-7.1 מיליון דולר לעומת 2.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד ובשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 16.5 מיליון דולר לעומת 39.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

ב־77% מהמדינות בעולם מקבלים המשקיעים בתחום הנפט והגז הטבעי הגנה מפני שינוי רטרואקטיבי במדיניות המיסוי והתמלוגים. כך עולה ממחקר של פירמת הייעוץ הכלכלי גיזה־זינגר־אבן. עיקרי המחקר, שהתפרסמו לראשונה ב"כלכליסט", סקרו את שיטות התמלוגים בעולם, ואת ההשפעות של שינוי המדיניות על האטרקטיביות של המדינה למשקיעים בתחום. המושפעות העיקריות מכך הן דלק קידוחים, ישראמקו, דלק אנרגיה ואבנר.

 

עוד באותו נושא, גבעות עולם הודיעה היום על תחילת מבחני הפקה באתר "מגד 5". מניית החברה עלתה ב-2.04%.

 

הבינלאומי פירסם הבוקר את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון. הרווח הנקי עמד על 129 מיליון שקל – עלייה של כ-18% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. מניית הבנק עלתה ב-3.37%. 

 

דש איפקס דיוווחה הבוקר על תוצאות הרבעון הראשון של 2010 והציגה רווח נקי של 37 מיליון שקל, זאת לעומת רווח נקי של 47 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. המנייה עלתה ב-4.39%.

 

רמי לוי ירדה ב-0.01% לאחר שפירסמה היום את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון ובהם רווח נקי של 18.8 מיליון שקל.

 

פז קפצה ב-6.72% לאחר שדיווחה היום על רווח נקי של 133 מיליון שקל ברבעון הראשון.


פורסם לראשונה 26/05/2010 08:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה לניירות ערך בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים