הודי מרענן: בננה לאסי
המטבח ההודי עושה שימוש רב ביוגורט, בזכות יתרונותיו הבריאותיים (וגם בגלל שהוא מנטרל את הטעמים החריפים). רינה פושקרנה מכינה את הלאסי - מנת יוגורט מפורסמת - בגרסה הכוללת בננה, מי ורדים וזעפרן
בננה לאסי
מתכון של השפית רינה פושקרנה
את הבננה אפשר להחליף גם במנגו רך
המרכיבים:
כוס ורבע יוגורט טבעי דל שומן
1 כף סוכר
1 בננה מרוסקת
כוס וחצי קוביות קרח
4 טיפות מי ורדים
1 כפית זעפרן מושרה במים (לא חובה)
לקישוט:
1 כף פיסטוק חלבי קצוץ
עלי נענע
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מקציפים היטב את היוגורט במיקסר ומוסיפים את הסוכר.
- מוסיפים את הקרח (חשוב לא להוסיף את קרח לפני הסוכר), מחית הבננה, מי הוורדים והזעפרן ומערבלים 2 דקות נוספות.
- מוזגים את הלאסי לכוס גבוהה ומקשטים בפיסטוק, נענע או חתיכות פרי.
צילום: index open
מומלצים