לראשונה: אדם נדבק מווירוס מחשב
העתיד כבר כאן: אחרי השבבים החכמים שמושתלים בגופנו ומבצעים פעולות מסובכות, הגיע תורם של הווירוסים החכמים עוד יותר שיכולים להדביק אותם. מדען בריטי מדווח כי השבב המושתל בגופו נדבק בווירוס מחשב
ד"ר מרק גסון,
מדען בריטי מאוניברסיטת רידינג שבאנגליה, טוען כי הוא האדם הראשון שנדבק בווירוס מחשב לאחר שהשתיל לתוך ידו שבב
מחשב 'נגוע', כך מדווח ה-בי.בי.סי.
השבב, המבוסס על שידור של גלי רדיו, מאפשר למדען לעבור שערי ביטחון ללא כרטיס מגנטי ולהפעיל את הטלפון הנייד שלו בשעה שהוא נעול לחלוטין. מדובר בגרסה מתוחכמת של תעודת זהות אלקטרונית המשמשת גם לסימון חיות מחמד.
בשנים האחרונות צברו השבבים המושתלים פופולאריות רבה, בעיקר בארה"ב, שם ניתן למצוא מכשירים רפואיים שמכילים את כל ההיסטוריה הרפואית של החולה וניתנים לסריקה בשעת הצורך.
איברים משוכללים
קיברנטיקה: האצבע התותבת שהיא זיכרון USB
ארז רונן, בלוג "קטעי קישור"
צעיר פיני שאיבד חלק מהקמיצה שלו, מצא שימוש מקורי לפרוטזה שלו: חוץ מאצבע חלופית, היא משמשת גם כזיכרון USB לאחסון קבצים
ד"ר גסון טוען כי השבב הנגוע שלו מסוגל להדביק בווירוס מערכות אלקטרוניות אחרות וכי אם יבוא במגע עם שבבים מושתלים אחרים הוא עלול להזיק להם גם כן.
לדבריו, לגילוי שלו יש השלכות חשובות על העתיד של מכשור רפואי מתקדם כמו קוצבי לב או מכשירי שמיעה:
"טכנולוגיה מסוג זה יכולה לשפר אותנו, אך כפי שקרה עם טכנולוגיות אחרות כמו הטלפון הסלולארי – היא יכולה גם להפוך אותנו לפגיעים ולחשוף אותנו לסכנות כמו וירוסים ובעיות אבטחה", אמר גסון.
פרופ' רפאל קפורו מאוניברסיטת שטוטגרט שבגרמניה המתמחה באתיקת מידע, אמר לבי.בי.סי כי לדיווח של גסון משמעות רבה: "אם מישהו מסוגל להשיג גישה למכשיר מושתל, הרי שזה עניין רציני ביותר. יכולות להיות לכך השפעות חיוביות ושליליות: הפיקוח על האיבר המושתל יכול להיות חלק מהטיפול הרפואי, אבל אם מישהו מתכוון להזיק לך – זו כבר בעיה של ממש".
ד"ר, יש לך אנטי-וירוס?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מרק גסון
צילום: University of Reading