שתף קטע נבחר

רסיטל על ההדסון: ביקורת עסקית

בשרים נוטפי טעמים ומלצרית תיאטרלית התחברו לחוויה מתקנת בהדסון ברסרי, רמת החי"ל

בספר דברי הימים של הקולינריה העברית שמור מקום של כבוד לשף עמיר אילן, ולו בזכות ההמצאה הגאונית שלו: הכנפיים המיתולוגיות של דיקסי. לפני שנתיים, אחרי שבמשך 11 שנה הוצנע על-ידי מעבידיו, וגם נמנע מחשיפה, החליט אילן שהגיע הזמן לפתוח מקום משלו, המשלב ברסרי אמריקאי עם השראות אסייתיות. כשהוא חנך ברמת החי"ל את "הדסון ברסרי‭,"‬ הופתעתי מהעסקית המאכזבת ופירסמתי ביקורת לא מחמיאה.

 

אילן כנראה הפנים את ההערות לסדר, ערך מקצה שיפורים ולאחרונה גם שידרג את העסקית, לכן הגיע הזמן לחוויה מתקנת. מתברר שהדסון ברסרי הפכה לאתר משגשג שמושך אליו נסיכי ומלכות ברנז'ה ממתחם רמת החי"ל. בעת ביקורנו היה החלל, המרווח והמעוצב, מאוכלס בחבורות של גברברי היי-טק, בעובדי משרדי פרסום ובכוכבי תקשורת - מעורך עיתון כלכלי ועד מייקל לואיס שסעד בחברת אמו, מערד ניר שהוציא בימים אלה ספר על המסעדות של איסטנבול ועד נעמה קסרי, מנצחת העונה הראשונה של "הישרדות‭,"‬ שבילתה עם בן זוגה גל ארז, אף הוא ניצול "הישרדות‭."‬

 

המדור מצידו התהדר בזוג חברים - בכיר היי-טק וזוגתו המבריקה והיפהפייה. העסקית החדשה כוללת מנה ראשונה (סלט ירוק, שרוטב אוריינטלי הצילו משעמום, או מרק - במקרה שלי מרק עדשים מהביל וטעים‭,(‬ עיקרית ולימונדה ביתית רעננה עם ג'ינג'ר וליים. מחיר הסעודה נקבע לפי העיקרית, והטווח רחב, מ‭49-‬ שקל (המבורגרים) ועד 199 שקל (סטייק של 600 גרם‭.(‬

 

חוויית העסקית קיבלה טוויסט מפתיע בזכות המלצרית התיאטרלית רסיטל. בכל השנים שבהן אני סועד במסעדות, לא נתקלתי במישהי שחיה ונושמת כל-כך את העבודה, ושהדרך בה היא מתארת את המנות מפתה לנסות אותן. את השם רסיטל, אגב, העניק לה אביה חובב המוזיקה הקלאסית, ויש לה בוודאי שפה משותפת עם השף אילן, שהוא זמר אופרה בהכשרתו.


נתח משובח. סטייק סינטה (צילום: שלום בר-טל)

 

רסיטל המליצה שנתמקד בבשרים, תפארת המקום (המטפח עדר פרטי‭,(‬ ולא נבזבז זמננו על סלטים או פסטות. בכיר ההיי-טק שמיהר לעבודתו ולא רצה לאכול משהו כבד הלך על סלופי ג'ו אנטריקוט ‭62)‬ שקל) עם רוטב ברביקיו - מנה סקסית ורטובה המוגשת בלחמנייה. היא הייתה כה טעימה, שסלחתי לה על הכתמים שטיפטפה אל חולצתי הצחורה.

 

בת הזוג הדקיקה הפתיעה והזמינה סטייק סינטה 350 גרם ‭135)‬ שקל‭.(‬ היא פשוט לא עמדה בפני התיאור הדקדקני של רסיטל: "הסטייק הוא מפרות מפונקות, עשוי בפרופורציות מושלמות לגריל. מכיוון שהוא לא שטוח, הוא לא נשרף במהירות. הנתח עבה, ובצידו יש רצועת שומן שמפרישה עסיסיות במידות מדויקות לסטייק הזה‭."‬ הבנים שבשולחן שמחו לסייע לה בחיסול הנתח המשובח ותוספת ההום פרייז המופלאה.

 

לחתום מעלה התחשק לנגוס בכריך אנטריקוט "פילדלפיה" ‭62)‬ שקל) עם גבינת גאודה, בצל וצ'ילי, ברוטב צ'יפוטלה – מנה מעולה ואידיאלית לצהריים.

 

הבכיר רץ ללשכתו, ואנחנו נותרנו לבדוק את עוגת הגבינות והתותים. שמחנו לגלות שאילן חזר לעצמו, ונראה שהנפילה הקודמת נבעה מחבלי הלידה של המקום. תוך כדי נשנוש אחד מהתותים המפוארים הקפצנו להדסון ברסרי את הדירוג, אבל הסכמנו שאחרי שאילן ישדרג את המנות הראשונות וירגיע קצת את החריפות המקסיקנית, תהיה זו ארוחה מושלמת.

 

הדסון ברסרי, הברזל ‭,27‬ רמת החי"ל, תל-אביב,‭03-6444733 ‬

 

מחיר העסקית: 49 שקל עד 199 שקל

 

מטבח: ברסרי אמריקאי

 

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול וקינוחים

 

שעות העסקית: א‭-'‬ה‭17:00-12:00 ,'‬

 

חנייה: חינם בחניון מגדלי אור

 

ציון: 9

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנה סקסית ורטובה. סלופי ג'ו
צילום: שלום בר-טל
מומלצים