המסחר בוול סטריט הסתיים בירידות קלות
אין רגע דל בבורסה של ניו יורק. אתמול מחקו המניות את מרבית הירידות שנרשמו לאורך היום בדקות האחרונות והיום התרחש ההיפך - לאורך רוב היום נרשמו עליות ובשעה האחרונה התהפכה המגמה. הדאו ג'ונס והנאסד"ק ירדו ב-0.6%
המסחר בבורסה של ניו יורק הסתיים ביום ד' בירידות שערים מתונות, לאחר שהתנהל לאורך רוב היום בעליות, על רקע שיא של 23 חודשים במכירות הבתים וצמיחה של 2.9% בהזמנות למוצרים ברי קיימא.
מדד הדאו-ג'ונס ירד ב-0.69% לרמה של 9,974.45 נקודות. מדד הנאסד"ק ירד ב-0.68% לרמה של 2,195.88 נקודות. מדד ה-S&P500 ירד ב-0.57% לרמה של 1,067.93 נקודות.
מוקדם יותר, הסתיים המסחר באירופה בעליות של 2.6% בממוצע כשהביקושים זרמו למניות אטרקטיביות שנחבטו אתמול במכירת החיסול שנבעה מחשש להפסדים בבנקים בעקבות משבר החוב האירופי: UBS, קרדיט אגריקול ויוניקרדיט טיפסו היום בין 2% ל-3% היום.
מוקדם יותר ננעלו שווקי אסיה בעליות שערים בהובלת מניות הספנות וחומרי הגלם הודות לעליה בתעריפי ההובלה ובמחירי הסחורות. בורסת דרום קוריאה התגברה על מסחר תנודתי ועלתה בסיום לאחר הנפילה של אתמול, אם כי הוון הדרום קוריאני המשיך להיחלש בצל המשבר עם צפון קוריאה. הניקיי היפני עלה ב-0.7%, ה-S&P האוסטרלי טיפס ב-1%, הטאייקס הטאיוואני עלה ב-1.1%, שנגחאי עלתה ב-0.1%, הונג קנג טיפסה ב-1.1% ודרום קוריאה ב-1.4%.
המניות בארה"ב מחקו את מרבית הירידות שרשמו לאורך היום בדקות המסחר אחרונות, בתחילת יום המסחר עוד הספיק מדד S&P 500 להיסחר בירידה של 3.1%. במהלך יום המסחר אתמול ירד מדד דאו ג'ונס מתחת ל-10,000 נקודות אך סגר מעל לרמה זו.
החששות מהתפשטות משבר החובות באירופה הביאו להורדות דירוג של יוון, ספרד ופורטוגל ושלחו את מדד MSCI העולמי לירידה של 15% מהשיא שרשם ב-2010. מדד S&P 500 צנח ב-9.5% החודש, הירידה החדה ביותר מאז פברואר 2009.
האופטימיות היום מגיעה על רקע העלאת תחזית הצמיחה של מדינות ה-OECD על ידי הארגון עצמו לשנה הבאה. ההערכות של הארגון כשברקע משבר החובות באירופה מהדהד הן כי מדינות שלא עמוסות בחובות כמו סין יניעו את הצמיחה הגלובלית.
ב-OECD מאמינים ש-30 החברות בארגון יצמחו השנה ב-2.7%, גבוה מהתחזית הקודמת שהעניקו לצמיחה של 1.9% בנובמבר 2009. כולל מדינות כמו סין הכלכלה הגלובלית צפויה להתרחב בקצב של 4.5%.
מאקרו
הזמנות למוצרים ברי קיימא בארצות הברית טיפסו באפריל ב-2.9% לרמה מותאמת עונתית של 193.9 מיליארד דולר, לנוכח התגברות הביקוש למטוסים אזרחיים ולציוד תקשורת, כך עולה מנתוני משרד המסחר האמריקני. לא כולל העלייה במוצרי תחבורה, ההזמנות נפלו ב-1%.
הזמנות של מטוסים אזרחיים וחלקי מטוס זינקו באפריל ב-228%. העלייה עקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על 2.5%. זוהי העלייה הרביעית בחמשת החודשים האחרונים. במרס נרשמה ירידה של 0.6% בהזמנות.
חצי שעה לאחר פתיחת המסחר פורסמו נתוני המכירות לבתים קיימים שעלו לרמה של 504 אלף בתים (בקצב שנתי) לעומת תחזיות האנליסטים לקצב שנתי של 425 אלף.
מט"ח וסחורות
האירו נחלש מול הדולר ב-1.4% לרמה של 1.21 דולר לאירו. למרות החזרה למניות, המשקיעים עדיין מצטיידים בביטוח המוזהב מפני אינפלציה ותנודות חריגות בנכסים מסוכנים מחשש להאטה בצמיחה בעקבות משבר החוב היווני-אירופי.
הזהב למסירה ביוני עלה ב-15.4 דולר או 1.3% לרמה של 1,213.40 לאונקייה. הפלדיום בלטה בשוק המתכות בעליה של 15.9 דולר או 3.7% לרמה של 446.3 דולר לאונקייה.
במקביל, הנפט קפץ ב-3.8% לרמה של 71.3 דולר לחבית כאשר שיא במכירות הבתים ושיפור בהזמנות למוצרים ברי קיימא פיצו על גידול גבוה מהצפוי של 2.4 מיליון חביות נפט לעומת צפי ל-100 אלף בלבד.
מניות במרכז
על החברות שריכזו היום עניין, נמנית חברת הבנייה לדירות יוקרה, טול ברדרס, שהצליחה לצמצם את ההפסד הנקי שלה ברבעון.
חברת בריטיש פטרוליום, ניסתה היום שוב לאטום את באר הנפט שלה במפרץ מקסיקו כדי למנוע את המשך הזיהום. החברה הודיעה כי רק לאחר יומיים יהיה אפשר לדעת אם מאמציה הצליחו.
ישראליות בוול סטריט
באופנהיימר ובג'יי פי מורגן חוזרים מפגישה שערכה הנהלת החברה עם אנליסטים. באופנהיימר מעניקים לחברה מחיר יעד של 38 דולר. בג'יי פי מורגן חוזרים על המלצת תשואת יתר לנייס ומדרגים אותה בין 3 מניות הטכנולוגיה המועדפות עליהם.
חברת טופ אימג', העוסקת בפיתוח ושיווק תוכנה לניהול וקליטת מסמכים, דיווחה היום כי זכתה בפרויקט לעריכת מפקד האוכלוסין של הודו ב-2011. בשווי החוזה מוערך על פי גורמים בשוק במיליון דולר.
מניית טבע עברה רשמית להיכלל במדד השווקים המפותחים של MSCI ומחזור המסחר בה בבורסה בתל אביב עמד היום על יותר ממיליארד שקל. בוול סטריט החברה נסחרה במחזור גבוה פי 4 מהרגיל.