שתף קטע נבחר
 

על האש במזל טלה

האתגר היה כפול: גם להאכיל וגם להרשים את איל הנפט העשיר שהגיע לביקור בארץ. לניר צוק לא היתה ברירה אחרת, אז הוא הקריב שה לעולה

באחד מהימים האחרונים זכיתי לשיחת "עידוד" מאחד האורחים במסעדה. הסועד סיפר לי כי מזה שנים אחדות הוא מארח את כל אורחיו מאירופה בצל קורתי, ועכשיו הגיע הרגע והוא זקוק לעזרתי באירוח איל נפט מיליארדר, מאחת המדינות שהיו פעם קולוניות רוסיות. כבר חודש ימים, סיפר לי, אינו מצליח למצוא פטרון מספיק מרשים הן קולנרית והן ברמת ה"שואו" (כהגדרתו) והוא מפקיד בידיי את המשימה.

 

ימים חלפו והמועד כמעט הגיע. מהתחקיר באינטרנט על האורח והתרבות ממנה הוא מגיע גילינו כי אשתו יהודייה, שביום הולדתו האחרון מדונה הופיעה בביתו לכבוד חבריו, ועוד פרטים שאינם מענייני.

 

להקה בת עשרה נגנים נשכרה והוסף עוד מיקרופון (הסתבר כי האורח חובב שירה). הוזמנו זרי ליליות (הפרח החביב על אשתו). אבל פרט אחד חשוב לא נסגר - עוד לא החלטתי מה להגיש לאכול.

 

כמו תמיד בחיים, כשהמצב קשה - פונים למשפחה. נסעתי אל אחי הקצב לדון בסוגיה הטורדנית. עברנו על חלקי הבשר השונים, ניסינו צלעות טלה עטופות בפרוסות דקיקות של כמהין, טעמנו פילה בקר משופד על אספרגוס ובדקנו קדרות שונות ומשונות. יצאתי שבע אך לא מסופק רעיונית.

 

ואז לאחי הגאון היה רעיון: להכין כבש שלם אל מול עייי האורחים. תחושת רווחה פשטה בכל גופי. תחושת ניצחון קצרה ומייד בעקבותיה הגיע הלחץ. איך עושים את זה?!

 

ירדנו לדיר המשפחתי ובחרנו טלה חסר מזל. בעבודת מסגרוּת נבנה צלב ברזל וקערה גדולה לפחמים.

 

ביום האירוע נפגשנו כל המשפחה והתקנו את הבשר מעל האש וגילינו שנותרו 8 שעות לחכות. בלית ברירה ובאיטיות בישלנו את כל חלקי הפנים. אחריהם עברנו לטאפאסים של ירקות. הטלה נטף שומן בסמטה ביפו. מאות תיירים עברו וצילמו את הטלה. חבורת ענק של זללנים הזילו ריר.

 

כשהגיע רגע האמת וראיתי את המבט שעלה על פניו של האורח העשיר, ידעתי שניצחתי.

 

חציל במילוי טלה

6 חצילים בלאדי בגודל בינוני

600 גרם צוואר טלה טרי טחון

6 שיני שום

1 פלפל חריף טרי

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את החציל על אש פתוחה עד כחצי ריכוך ומסירים מהאש.
  2. חורצים את החציל וממלאים בבשר הטחון.
  3. מניחים על האש, כשהבשר כלפי מעלה, וקולים עד ריכוך מלא. מגישים מייד.


חציל במילוי טלה (צילום: ירון ברנר) 

 

קבב טלה במילוי גבינת עזים

1 ק"ג בשר טלה טחון גס

1 צרור שמיר, קצוץ דק מאוד

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק מאוד

1 צרור כוסברה, קצוץ דק מאוד

3 בצלים קטנים קצוצים

180 גרם גבינת עיזים רכה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבשר עם עשבי התיבול, מכסים בניילון ומצננים כשעה.
  2. לשים את הבשר היטב, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קבב מאורך וממלאים בגבינה.
  3. שומרים לילה בקירור.
  4. צולים למחרת על גריל או פחמים.


קבב טלה במילוי גבינת עזים (צילום: ירון ברנר)

 

ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר", ביפו העתיקה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים