נתניהו: לא להסיק ממקרה מח'ול על כל הערבים
לאחר פגישה עם נשיא צרפת בפריז, ראש הממשלה התייחס לאישום החמור בריגול נגד איש הציבור הערבי. ראש הממשלה התגאה בצירוף ישראל לארגון ה-OECD, ודן עם סרקוזי גם בהחרפת הסנקציות על איראן וחידוש התהליך המדיני
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש בצהריים (יום ה') בארמון האליזה עם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, ודן עמו במגעים להחרפת הסנקציות על איראן, באלטרנטיבות להסכם חילופי האורניום שחתמה טהרן עם טורקיה וברזיל, ובמאמצים לחדש במהירות את המשא ומתן עם הפלסטינים.
פגישתם של נתניהו וסרקוזי נמשכה כשעה וחצי, ובמהלכה סעדו השניים יחד ודנו השניים גם בצירופה של ישראל לארגון OECD וברפורמות הכלכליות שמקדם סרקוזי. נשיא צרפת הוסיף כי הפרויקט לשיקום בית החולים אל-קודס בעזה, שנעשה בתיאום עם ישראל, נמצא בשלבי סיום.
נכנסים מתחת למטריית ה-OECD. נתניהו בארמון האליזה (צילום: רויטרס)
בתום הפגישה התייחס לנתניהו להצטרפות ישראל ל-OECD ואמר כי "הצטרפותה של ישראל לארגון משמעותה הכרה בינלאומית בהתקדמותה של מדינת ישראל. יש בכך יתרון לכלכלה הישראלית ולמעמדה הבינלאומי כיוון שהארגון הכיר ברפורמות השוק שישראל עשתה, וכך פתחה מקורות השקעה שעד-כה היו פתוחים רק לכלכלות מפותחות".
"אין לגזור מסקנות לגבי נאמנות ערביי ישראל"
"אנחנו רוצים להתקדם מהר ככל האפשר לשיחות ישירות, כיוון שהבעיה שיש לנו עם הפלסטינים יכולה להיפתר רק אם נשב לשיחות יחד", אמר נתניהו בחלק המדיני של דבריו. "אני חושב שקיים קונצנזוס רחב שעלינו (ישראל והפלסטינים) לנוע לשיחות ישירות".
נתניהו נשאל גם על כתב האישום שהוגש נגד אמיר מח'ול בגין מגע עם סוכן חיזבאללה, ואמר: "יש מערכת חוק ומשפט במדינת ישראל ואני מציע להשאיר את הטיפול במקרה זה בידיה. אין לגזור מסקנות כלליות בנוגע לנאמנותם של ערביי ישראל, אלא לבחון כל מקרה לגופו. יש לי אמון מלא במערכת".
סרקוזי ונתניהו. שוחחו על איראן ועל חידוש המשא ומתן (צילום: רויטרס)
בראיון שפורסם בעיתון "לה פיגארו" הבוקר, אמר ראש הממשלה כי יחסיו עם הנשיא סרקוזי מאוד ידידותיים. "כמו בין חברים ובני משפחה, יש בינינו לעתים חילוקי דעות, אך האחווה נמצאת שם". נתניהו ציין כי הוא תומך ברעיון המדינה הפלסטינית המפורזת. "אין לי אף תנאי לחידוש השיחות. השלום היחיד שהוא בן-קיימא, הוא זה שבו אתה יכול להתגונן. אם שלום אומר שעליך להיחלש - הוא לא יהיה שלום ממושך".
בהתייחס לשילובה של ישראל ב-OECD הכריז נתניהו כי הוא מקווה שבתוך 10 שנים תיכנס ישראל למועדון 15 המדינות המובילות בעולם מכל הנוגע לתוצר המקומי הגולמי. ישראל ממוקמת כעת במקום ה-22 מתוך 31 מדינות הארגון עם תוצר של 28,400 דולר לנפש לשנה, כשמקדימה אותה איטליה.
"ישראל הפכה למעצמה טכנולוגית. אחד האתגרים שעומדים בפנינו כעת הוא לפתח את הקשרים הכלכליים עם הפלסטינים שכנינו.
שיתוף פעולה כזה כמו גם עם ירדן, מצרים, ומי יודע אולי ביום מן הימים גם עם סוריה ולבנון - יוכל לתרום לכולם. אין זה תחליף לפיתרון המדיני, אך זה יכול מאוד לסייע".
מפריז צפוי נתניהו להמשיך לאוטווה, שם ייפגש עם ראש ממשלת קנדה סטיבן הרפר. בתחילת השבוע הבא יגיע נתניהו לוושינגטון וייפגש עם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, בבית הלבן. נתניהו קיבל הזמנה רשמית לפגישה מראש צוות הבית הלבן, רם עמנואל, המבקר בישראל. עמנואל הודיע כי הפגישה תתמקד "באינטרסים ביטחוניים משותפים" כשבמרכז יעמדו ככל הנראה המאמצים להחרפת הסנקציות על איראן ודרכי ההתמודדות האפשריים עם הסכם חילופי האורניום.
Read this article in English