שתף קטע נבחר

מצויירים ברשת: הסדרות שגדלנו עליהן

את הסימפסונס התחלנו לאהוב עוד כשהיינו ילדים, וגם את הרובוטריקים, חתולי הרעם, סקובי דו ועוד. על אף שחלקן נעלמו מהמסך, עדיין אפשר להיזכר בהן ברשת

מי מאיתנו יכול לדמיין את ילדותו בלי להיזכר בסדרה מצוירת כזו או אחרת, עוד לפני האנימציה הממוחשבת, הטלוויזיה הרב ערוצית או דורה החוקרת וידידה הקוף.

 

מי שהיו ילדים קטנים הפכו עתה לילדים גדולים, בעלי מחשבים וחיבור אינטרנט מהיר. איזה כיף למצוא פתאום סדרה שגדלנו עליה, ונעלמה לה כשהחליטו קברניטי הערוץ הראשון או הטלוויזיה הלימודית שהגיע זמנה לפנות את לוח המשדרים.

 

תכני האנימציה לילדים של פעם היו פשוטים בהרבה משל ימינו: היה בהם מוסר השכל בסיסי, שהיה לרוב "הטובים יותר מוסריים מהרעים, ולכן הם ניצחו", או "עדיף לאדם להיות עם חברים מאשר לבדו". מאידך, היתה סדרה אחת אשר פעלה לגמרי אחרת, ונבנתה בתור סיטקום לכל הגילאים.

 

על כן הצליחה להישאר על לוח המשדרים יותר מכל סדרה אחרת מסוגה. בעיקר, משום שגם כשגדלנו מצאנו את התכנים שלה משעשעים, ואת המסרים שלה מעניינים: הכוונה היא כמובן, למשפחת סימפסון האל-מותית.

 

משפחת סימפסון: למי קראת צהוב?

בשנת 1989 עלתה ברשת פוקס הסדרה המצויירת שיצר מאט גריינינג, ועסקה בקורותיה של משפחה מהמעמד הבינוני בעיר אמריקאית בדיונית. 21 עונות ו-24 פרסי אמי לאחר מכן, הסימפסונס היא עדיין אחת הסדרות הפופולריות ביותר בעולם.

 

הסדרה עלתה בערוץ 1 בתחילת שנות התשעים ושודרה בשעות הערב, במשבצת אשר מיועדת למבוגרים. מאידך, בהיותה סדרה מצויירת – דבר שהקהל בישראל סבר כי מיועד לילדים, נחשף גם קהל צעיר ללהיט החדש מאמריקה.

 

כך יצא שרבים מבני ה-20-30 של היום גדלו על הסדרה, ונהנו משלל ההרפתקאות המטורפות של המשפחה. המסר היה מורכב וביקורתי אודות החברה האמריקנית, אבל היה עטוף במספיק נונסנס, כיף וצבע כדי שישאר מותר לצפייה לילדים.

 

קיימים אתרים רבים אשר מכילים מידע על הפרקים ועל דמויות הסדרה, על השפעתה התרבותית ועוד. בעמוד הרשמי של הסדרה באתר פוקס אפשר לקרוא מידע על הפרקים והדמויות, באתר The Simpsons Archive ניתן למצוא מידע נרחב על כל פרק, השפעתו, ציטוטים מפרקים ועוד.

 

מסד נתונים מסודר ונוח נוסף הוא wikisimpsons, בו גם קבוצות דיון, מידע על דמויות משנה איזוטריות ועוד.

 

הרובוטריקים: מהיכן מגיעה המכולה של פריים?

עוד סדרה שלה מקום חם בליבם של רבים היא הרובוטריקים (Transformers). הסדרה, כמו רבות אחרות, נולדה ביפן. הרובוטריקים היא גירסה אמריקאית של מספר רב של סדרות המתבססות על רובוטים ענקיים ידידותיים אשר משנים את צורתם למכונות למיניהן - ונלחמים ברובוטים רעים למען האנושות. במקרה זה, הרעים היו ה- Decepticons , אשר בעברית תורגם שמם ל"שקרניקים", שם זמני שהפך לקבוע.

 

 

לא נעים להודות, אבל לא היתה שם יותר מדי עלילה. בעיקר רובוטים ענקיים שיורים קרני לייזר זה על זה, טסים לחלל מפעם לפעם ופרקים דרמטיים בהם מאבקי אגו בין אופטימוס פריים, מנהיג הרובוטריקים, ובין יריבו הנצחי וצרוד הקול, מגהטרון. כמובן שכל זה לא מנע מהסדרה להפוך ללהיט בקרב ילדי ישראל, אשר צפו בפרקי הסדרה בטלוויזיה החינוכית, קנו את הצעצועים, ומדי פעם תהו מהיכן מופיעה בכל פעם המכולה האפורה של אופטימוס פריים כשהוא הופך למשאית.

 

ניתן למצוא ברשת לא מעט מידע על הסדרה, אשר לא כל העונות והגירסאות שלה הגיעו לארץ. באתר imdb ישנם פרטי טריוויה משעשעים על הסדרה, באתר UGO ניתן למצוא מידע רב על כל הגירסאות והפרקים, ובאתר זה, המוקדש כולו לאופטימוס פריים, תוכלו למצוא תמונות ומידע על המנהיג הרובוטי הדגול.

 

האנה ברברה: מסקובי דו ועד ג'וני בראבו

וויליאם האנה וג'ו ברברה עומדים מאחורי אינספור סדרות מצויירות שכולנו מכירים. למעשה, HB היא אחת החברות שהפיקו הכי הרבה אנימציה בעולם המערבי, מאז 1957.

 

ברזומה שלהם נמצאים הפלינטסטונס (משפחת קדמוני, בעברית), הג'טסונס (באופן דומה לקודם, תורגם למשפחת סילוני), סקובי דו, וגם סדרות מבוססות קומיקס כמו ספיידרמן, ומאוחר יותר גם המעבדה של דקסטר, פרה ותרנגול, ובנות הפאואר פאף.

 

לסדרות הקלאסיות של האנה-ברברה יש מספר רב של אתרי מעריצים ומסדי נתונים ברשת.

 

באתר Big Cartoon תוכלו למצוא מידע רב על כל פרקי ודמויות הסדרות הישנות, ובאתר HB shows תוכלו למצוא חומר רב נוסף כמו ביקורות על אוספי סרטים, מידע על היוצרים, האנימטורים, הכותבים והמדבבים של הסדרות הללו ועוד. 

 

הסדרות החדשות יותר של HB כבר הוקרנו דרך ערוץ המצויירים Cartoon Network. ניתן למצוא ברשת אתרים ייעודיים לסדרות כמו ג'וני בראבו, פרה ותרנגול, המעבדה של דקסטר, ג'וני קווסט ועוד.

 

חתולי הרעם: חתול מכוכב אחר

עוד סדרות שזכו לפופולריות גדולה בקרב ילדי ישראל של תחילת שנות התשעים היתה חתולי הרעם (ThunderCats). בדומה לסדרות אחרות בנות אותה תקופה, גם בה היתה חבורת גיבורי על (במקרה הזה, חתוליים משהו), אשר נחתו על כוכב זר ונלחמו ביושביו האכזריים. הסדרה הפכה לפולחן בארצות הברית, וגם כאן בארץ יש לא מעט שזוכרים ומתגעגעים.

 

באתר ThunderCats Lair ניתן למצוא פרטים אודות פרקי הסדרה, הדמויות - ואף על הקומיקס של חתולי הרעם.

 

האחים וורנר: עונת הארנבים! עונת הברווזים!

אין יותר קלאסי מה- Merrie Melodies, הסרטונים הישנים של באגס באני, דאפי דאק, אלמר פאד, הרוד-ראנר ויתר הלוני טונס.

 

צוות האחים וורנר בנה את הסדרות הללו סביב מוטיב מרכזי  בקומדיה של ראשית הקולנוע בארצות הברית: המרדף. 

 

תמיד ישנו בסיפור צד חכם וערמומי (באגס באני או רוד ראנר) וצד שאינו סובל מעודף בינה (כל יריב אפשרי שהוצב מולו). עם מאפייני סלפסטיק חביבים, אלימות מרומזת, ובדיחות פשוטות (זאב מסתכל למעלה, רואה שסלע עומד ליפול עליו, ואז מרים מטרייה קטנטנה להגנה) - הפכו הסרטונים ללהיט.  

 

ישנם לא מעט אתרי מעריצים לכל הדמויות הקלאסיות. באתר זה תוכלו למצוא סרטונים, מידע, תמונות, תכנים להורדה, קישורים לאתרי מעריצים רבים אחרים וחומר נוסף.

 

אתם בטח כבר מתים לכתוב "איך שכחתם את..." ואת הסדרה האהובה עליכם מוכרת או איזוטרית? ספרו לנו על כך בתגובות.

 

מרגישים שיש ז'אנר אנימציה שלא זכה לייצוג הולם באוספי אתרי האנימציה שלנו? חכו לכתבה הבאה בסדרה, על אנימציה אלטרנטיבית, בה נכיר לכם סדרות איזוטריות מעניינות, ונסביר למה לא רק היפנים אוהבים רובוטים שהופכים למטוסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גיבור, מנהיג, משאית. פריים
מומלצים