שתף קטע נבחר

גוגל מסרבת למסור לרגולטורים מידע שאספה

מסתבכת תקרית ניידות הצילום אשר אספו מידע תעבורת רשת: רגולטורים באירופה ובהונג קונג דורשים לקבל את המידע שנאסף, גוגל מסרבת, ועשויה להחקר ולהיתבע

גוגל אמנם הודתה כי אספה מידע מרשתות wifi פתוחות בעודה מצלמת את רחובות העולם בניידות Street Viiew שלה – אך מסרבת להעביר את המידע לרגולטורים. הניו יורק טיימס מדווח כי נציבי הפרטיות האישית בגרמניה ובהונג קונג דורשים מגוגל להציג את התוכן שנאסף – וגוגל ממאנת להיענות לדרישתם.

 

ענקית התוכנה דיווחה לפני כשבוע כי ניידות הצילום שלה אספו מידע אודות פריסת רשתות wifi פתוחות, ובגלל תקלת תוכנה נדגמה גם תעבורת הרשת שהתבצעה בהן, בהיקף של 600 גיגביט. מתוך כך, ייתכן שבידי גוגל מיילים, נתוני אשראי, תמונות ומידע רב אחר.

 

החברה הודיעה כי בכוונתה למחוק את המידע שנאסף, לאחר שינתח אותו צד שלישי במטרה להבין כיצד ארעה התקלה ומה היו השלכותיה.

 

גרמניה: פעולה משפטית נגד גוגל

גוגל הסבירה לרגולטורים כי היא זקוקה לעוד זמן כדי לבחון את הנושא מהצד שלה, בטרם תוכל להעביר מידע לגורמים אחרים. בנוסף, הסבירה כי חוקי צנעת הפרט בגרמניה ותקנות משרד התקשורת שלה מונעים מגוגל מלהעביר מידע לרגולטור הגרמני, על אף שמדובר בגוף ממשלתי.

 

"אנו מקווים שבהינתן עוד זמן, נוכל לפתור את הנושא הבעייתי הזה", אמר פיטר בארון, דובר גוגל בלונדון.

 

יוהאן קספר, מפקח הגנת המידע האישי בהמבורג, אשר העביר אל גוגל את הדרישה, הביע את אכזבתו - והחל לנקוט בפעולות מול משרד המשפטים הגרמני, במטרה לתבוע את החברה. החוק הגרמני מאפשר קנס של עד חמישים אלף אירו במקרה הסתרת מידע שכזו – לא סכום שמאיים על גוגל.

 

גם מדינות אירופאיות נוספות פנו אל גוגל בבקשה לקבל את המידע שאספה – בריטניה, בלגיה, שוויץ, איטליה, צרפת, ספרד ועוד. גוגל כבר מחקה, לדבריה, מידע שאספה באוסטריה, דנמרק ואירלנד, לבקשת רגולטורים מקומיים.

 

הונג קונג: החברה התעלמה מהאולטימטום

גם נציב הפרטיות בהונג קונג, רודריק וו, מאיים על גוגל בסנקציות (שאינן ברורות, בשלב זה) אם לא יועבר לידיו המידע אשר אספו רכבי החברה. וו הציב לגוגל אולטימטום להעברת המידע עוד בשבוע שעבר, ומועדו פקע ביום שני השבוע. לא ידוע, בשלב זה, אילו פעולות ינקוט הרגולטור נגד החברה.

 

גם מדינות אירופאיות נוספות פנו אל גוגל בבקשה לקבל את המידע שאספה – בריטניה, בלגיה, שוויץ, איטליה, צרפת, ספרד ועוד. בארצות הברית, נערכת נציבות הסחר הפדראלית לחקירת הפרשה, לאחר לחצים מצד מספר חברי קונגרס.

 

לפי מספר הערכות, סיבה אפשרית לעיכוב של גוגל בהיענות לדרישות היא חשש כי המידע ישמש כראיות לתביעה נגדה. גוגל אמנם יכולה לעמוד בקנסות שיוטלו עליה, אולם הפרשה פגעה בדימוי החברה, ועשויה לעודד חקירות, בדיקות ותביעות נוספות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממשיכה להסתבך. גוגל
צילום: AP
מומלצים