אכילת שום מפחיתה את הסיכוי לסרטן הערמונית
אכילה של 10 גרם ביום של ירקות ממשפחת השום מורידה ב-50% את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית, אחד מסוגי הסרטן השכיחים בקרב גברים
סרטן הערמונית הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים ביותר אצל גברים. גברים בני 50 ומעלה הם קבוצת הסיכון הגדולה ביותר לחלות בסרטן מסוג זה, ובארצות הברית מדובר בגורם התמותה הסרטני השני בהקפו, אחרי סרטן הריאות. אך מחקרים שנערכו בנושא מצאו כי אכילה של 10 גרם ביום של ירקות ממשפחת השום יכולה להפחית בחצי את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית.
הערמונית היא חלק ממערכת הרבייה הגברית. מדובר בבלוטה שנמצאת בגופם של
גברים בלבד (ולכן סרטן זה אינו מצוי אצל נשים) ותפקידה לסייע בייצור ובהכלה של נוזל הזרע. התפרצות של סרטן בערמונית עלולה לגרום לכאבים, קשיים בהטלת שתן, בעיות בזקפה ועוד. הטיפול בסרטן הערמונית נעשה לרוב על ידי ניתוח, שעלול לגרום לאימפוטנציה.
מחקר סיני שנערך בנושא מצא כי ירקות ממשפחת השום, בעיקר שום ובצל ירוק, מסייעים מאוד בהורדת הסיכון לחלות במחלה. על פי המחקר גברים שאכלו למעלה מ-10 גרם של ירקות ממשפחת השום ביום היו בסיכון נמוך בחצי לחלות במחלה, לעומת גברים שאכלו פחות מ-2.2 גרם ביום.