בריטניה: האם בתי קפה יאספו פרטי גולשים?
בתי מלון, בתי קפה, ספריות וגופים אחרים באנגליה שמציעים אינטרנט חופשי יצטרכו לאסוף פרטים מהלקוחות, או לשאת באחריות במקרים בהם יתבצע דרכם שיתוף קבצים
האם בתי מלון, בתי קפה ועסקים שפותחים את רשת ה-WiFi שלהם נחשבים לספקית אינטרנט? שאלה זו עומדת למבחן באנגליה במסגרת חוק שלוש הפסילות למלחמה בשיתוף קבצים. כך על פי דיווח של Ars Technica.
על פי הצעה באנגליה, ספקיות אינטרנט יהיו חייבות לפנות לגולשים החשודים בשיתוף קבצים על פי תלונות של ספקיות אינטרנט, ולתעד את הפניה באופן אנונימי. לאחר מתן אזהרה שלישית, ניתן לבעלי הזכויות אפשרות לתבוע - אחרי שהושגו פרטים על המפר, באמצעות צו בית משפט. זאת בניגוד לצרפת, ששם, לאחר אישור בית המשפט, ניתן לנתק מהרשת או לקנוס גולש שהוזהר שלוש פעמים על הפרת זכויות יוצרים.
על פי הצעה של Ofcom, גוף שאחראי על רגולצית תקשורת בברטניה, בשלב הראשון רק ספקיות אינטרנט בעלות יותר מ-400,000 מנויים יהיו מחוייבות לנוהל שלוש הפסילות. ספקיות קטנות בהן נעשית הפרה משמעותית - יבחנו לגופן.
מי אחראי להפרת זכויות יוצרים?
כאן עולה השאלה על רשתות אינטרנט פתוחות. האם בתי קפה וספריות יצטרכו לאסוף נתונים מגולשים לפני שהם מאפשרים להם להשתמש ברשת? האם הגולשים נחשבים למנויי אינטרנט של אותו מקום? אם לא - מי יהיה אחראי במקרה שגולש שיתף קבצים והפר זכויות יוצרים דרך הרשתות הללו?
על פי Ofcom, אותם גופים שמספקים אינטרנט חופשי יצטרכו להגן על הרשת ולחסום שיתוף קבצים בשביל להימנע מאיסוף פרטים או מקבלת אחריות על שיתוף קבצים שנעשה דרכן. ספריות יצרטכו לאסוף פרטים מהגולשים.