בוחן פֶטָה: 3 תוספות לגבינה
מחפשים משהו צבעוני ומיוחד שישדרג את פלטת הגבינות שאתם מגישים לאורחים? לארז קומורובסקי יש שלוש הצעות מפתיעות לתוספות שיעשו את כל ההבדל
גבינת פטה עם אריסה פלפלים אדומים
המרכיבים:
200-250 גרם גבינת פטה כבשים אמיתית
8 פלפלים אדומים עסיסיים
2-3 שיני שום קלופות קצוצות
2 פלפלים אדומים חריפים
1/3 כוס שמן זית עדין
1 כף שטוחה גרגירי כוסברה קלויים
מלח ים גס
אופן ההכנה:
- קולים את הפלפלים האדומים ביחד עם הפלפלים החריפים בגריל פחמים או ישירות מעל הגז עד שהם מתרככים וקליפתם נשרפת. מכניסים לשקית ניילון, משהים 10 דקות ומקלפים היטב. מגלענים ביסודיות. קוצצים את בשר הפלפלים הקלוי לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את בשר הפלפלים הקלויים. מתבלים במעט מלח ובשום קצוץ. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-15 דקות. טועמים ואם זה לא מספיק חריף, מוסיפיםפלפל אדום קצוץ בנדיבות.
- מניחים את גוש גבינת הפטה על צלחת הגשה, שופכים מעל את האריסה החמה ומפזרים בעדינות את זרעי הכוסברה הקלויים. מגישים מייד.
אריסה פלפלים אדומים (צילום: דן לב)
גבינת פטה עם טָפֶּנָד משמשים
מתכון של ארז קומורובסקי, שף ויועץ למועצת החלב. מומלץ להגיש עם לחם אגוזים חם.
המרכיבים:
250 גרם גבינת פטה כבשים אמיתית
200 גרם משמשים מיובשים
6-7 כפות שמן זית עדין
מעט עלי טימין
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
1-2 כפות דבש פרחי בר
אופן ההכנה:
- קוצצים דק-דק את המשמשים ומערבבים עם שמן הזית.
- מערבבים עם הדבש, הפלפל הלבן ועלי הטימין.
- מגישים את גוש גבינת הפטה ומעליו טפנד המשמשים.
טפנד משמשים (צילום: דן לב)
גבינת פטה עם צימוקים ופיסטוקים
מתכון של ארז קומורובסקי, שף ויועץ למועצת החלב. מתאים להגשה עם לחם שאור כפרי.
המרכיבים:
300 גרם גוש גבינת פטה כבשים אמיתית
1 כוס צימוקים בהירים
1 כוס יין לבן יבש
שמן זית לפי הטעם
1/2 כוס פיסטוקים קלויים במחבת עם שמן זית
1 ענף טימין
אופן ההכנה:
- מבשלים את הצימוקים ביין לבן עם ענף הטימין עד שהם מתנפחים. מסננים ושופכים מעל גוש גבינת הפטה.
- מפזרים את הפיסטוקים הקלויים ומטפטפים שמן זית בנדיבות.
צימוקים ופיסטוקים (צילום: דן לב)