ישראל: בידי הפעילים במשט לעזה היה נשק
סגן שר החוץ, דני אילון, ערך תדרוך לעיתונאים כמה שעות אחר ההשתלטות. הוא טען כי בידי הפעילים על המשט היה נשק. לדבריו, למארגנים היו קשרים לאורך זמן עם חמאס ואל-קאעידה
אחרי שעות של שתיקה ישראלית, בזמן שמארגני המסע והפלסטינים הגיבו בכל מקום בעקבות ההשתלטות על המסע לעזה - ערך הבוקר (יום ב') סגן שר החוץ, דני אילון, תדרוך לעיתונאים. הוא טען כי בידי הפעילים על המשט היה נשק. לדבריו, למארגנים היו קשרים לאורך זמן עם חמאס ואל-קאעידה.
דם בלב ים - כותרות אחרונות ב-ynet:
- ספינות המשט מובלות לאשדוד; חשש מתבערה
- שביתה במגזר: "רצו להתנקש בשייח סלאח"
- האיחוד האירופי: "חקירה מלאה" לאירועי המשט
- אבו מאזן הכריז על 3 ימי אבל: "זה היה טבח"
איילון אמר בתגובה ישראלית רשמית ראשונה: "זו היתה פרובוקציה. על הסיפון מצאנו נשק מוכן מראש, בו השתמשו נגד הכוחות. כוונת המארגנים היתה אלימה והתוצאות היו מצערות. ישראל מצרה על כל אובדן חיים. קראנו כל העת למארגנים שוב ושוב לעצור את הפרובוקציות. ביקשנו להעביר את הסיוע באמצעים כשרים. אנחנו מבטיחים הסיוע יועבר באמצעים של הצלב האדום ושל אנשינו".
סגן שר החוץ הוסיף: "אחרי הקריאות החוזרות שלא נענו על ידי האנשים על הספינות, נמסר להם שהם לא יוכלו לשבור את המצור. המארגנים לא נענו לקריאות הבלתי אלימות של הצבא. שום מדינה ריבונית לא היתה סובלת אלימות שכזו נגד מדינת חוק ונגד אנשיה. אנחנו קוראים לכל הגורמים הרלוונטיים לעבוד יחדיו כדי לפתור את המצב".
על הפעולות שאחרי ההשתלטות, הוא אמר: "אנחנו מנהלים את המשבר. כרגע ההנחייה היא לשתף פעולה וליצור את הגשרים והפלטפורמות כדי להביא את הפרשה לסיומה. הצרכים המבצעיים מכתיבים פעולה מסוימת במרחק מסוים ואלה השיקולים שגוברים על כל שיקול אחר. היה כאן שיתוף פעולה מאוד מאוד קרוב בין החמאס לארגון חיצוני. היה שיתוף פעולה כלכלי ואופרטיבי".
אילון אמר גם הוא כי נמצאו לפחות שני אקדחים על הסיפון, שבאמצעותם ירו על חיילי צה"ל. הוא התייחס גם ליחסים בין ישראל לטורקיה. "אני לא רואה בזה עניין בינינו לבין טורקיה. המארגנים הם גוף פרטי שמסונף עם ארגוני הטרור והחמאס. לישראל אין עניין בעימות עם אף מדינה, אך מעולם לא ניזום עימות עם אף מדינה. אנו קוראים לכולם פשוט להתעשת כדי להרגיע את המצב".
עשרות נפגעים בהשתלטות
על פי דיווח ראשוני שנמסר מדובר צה"ל, נהרגו לפנות בוקר למעלה מעשרה משתתפי המשט לעזה ואחרים נפצעו. בתקשורת הערבית ניתנו דיווחים סותרים באשר למספר הנפגעים. בחלקם צוין כי יש 15 הרוגים וכ-50 פצועים. מנגד, צה"ל דיווח כי שישה מלוחמי חיל הים נפצעו, שניים מהם קשה. הנפגעים פונו במסוקים לבתי החולים בישראל.
שר הביטחון, אהוד ברק, שוחח עם שר ההגנה הטורקי , שר החוץ אחמט דאוד אולו והשגריר הטורקי בישראלי. ראש הממשלה
בפועל, משה (בוגי) יעלון, שוחח ועדכן את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, השוהה בביקור ממלכתי בקנדה. יעלון נמצא בקשר שוטף עם צה"ל ושוחח עם יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני.
במקביל, שר התמ"ת בנימין בן אליעזר, השוהה בקטאר, אמר ל-ynet: "היה ברור לכל שמדובר בפרובוקציה תקשורתית, שמטרתה להגיע לעימות עם ישראל. מי שלא הבין זאת - לא הבין על מה הוא סח. אנחנו לא מתאבדים שיעים וחובתם של החיילים להגן על עצמם".