שתף קטע נבחר
 

ועדת הכספים תידרש לאשר את מיסוי האלכוהול

הוועדה תדון בתעריפי המס על משקאות אלכוהוליים שנקבעו בצווים של שר האוצר לפני שלושה חודשים, ותוקפם יפוג בסוף השבוע. הדגש בהתייקרות הושם על המשקאות הזולים, בעיקר הוודקה, כדי לצמצם את צריכתם בקרב הצעירים

ועדת הכספים תידרש היום (ג') לאשר את תעריפי המס על משקאות אלכוהוליים שנקבעו בצווים של שר האוצר ב-1.3, לא כולל יין ובירה. התעריפים גרמו להתייקרות המשקאות עד לשיעור של 92%. תוקף הצווים יפוג בסוף השבוע. מהוועדה נמסר כי לעיכוב באישור הצווים אין סיבה עניינית, אלא רק שהוא לא נראה דחוף. לא צפוי שינוי במחירי המשקאות אם הצווים יאושרו כלשונם, אחרי התהפוכות שעברו התעריפים לפני חתימת הצווים.

 

 

מס הקניה נקבע על 20 שקל לליטר אלכוהול בתוספת 75% מהמחיר הסיטונאי למשקאות מקומיים או בתוספת של 150% למשקאות מיובאים. משקאות שמחירם היה 20 שקל לבקבוק התייקרו ל-35 שקל הבקבוק בצווים שנמצאים על שולחן הוועדה, או מ-40 שקל ל-52 שקל או מ-60 שקל ל-70 שקל הבקבוק. במשקאות שמחירם מעל 100 שקל חלה הוזלה קלה לפי המוצר כגון בקבוק ויסקי שמחירו ירד מ-120 שקל ל-110 שקל לבקבוק.

 

הדגש בהתייקרות האחרונה הושם על המשקאות הזולים (בעיקר הוודקה), בכ-57%, בגלל שרובם נצרכים בכמויות גדולות בקרב יותר ממחצית הגילאים הצעירים. ההתייקרות נועדה לצמצם את צריכתם. נראה שוועדת הכספים תבקש לוודא אם המטרה הושגה.

 

התעריפים שבצווים הנוכחיים יהיו בתוקף עד 2014, לאחר אישורם בוועדה, בהתאמה לשיעורי המס שבהסכמי הסחר הבינלאומיים שישראל חתומה עליהם והשינויים שיחולו במדינות האחרות החתומות על ההסכמים. לאחר האישור בוועדה נדרש לצווים גם אישורה של מליאת הכנסת.

 

לתעריפים הקיימים קדמה התנגדות סוערת בוועדה לתעריפים שהציעה רשות המסים במסגרת הרפורמה שהחלה בינואר והיו צריכים לקבל את אישור הכנסת עד סוף פברואר. הרפורמה נדרשה כדי להתאים את תעריפי האלכוהול במדינות החתומות על הסכמי הסחר הבינלאומיים. הח"כים טענו בסוף פברואר כי תעריפי הרפורמה זולים ועלולים לעודד את צריכת האלכוהול של הצעירים. התנגדות זו הולידה את התעריפים המצפים כעת לאישור.

 

לצו התעריפים החדשים קדם לחץ בינלאומי לאשר אותם, שהופעל על יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני. הלחץ בא במכתב של נציג ארגון המדינות המפותחות, ה-OECD, בישראל עליו חתמו גם שגרירי ארה"ב, בריטניה, צרפת, אירלנד ופינלנד. הם טענו כי הסכמי הסחר אינם מאפשרים אפליה בין המדינות החתומות עליהם. גפני הגדיר את הלחץ כ"משחק מסוכן", אבל שוכנע "לנהוג באחריות" לפי ההסכמים.

פורסם לראשונה 31/05/2010 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המטרה - ייקור המשקאות הזולים
צילום: קובי קואנקס
מומלצים