שלוק מבנגקוק: מרק טום יאם
מרק הטום יאם פופולרי מאוד במרכז תאילנד ובנגקוק, ולמרות שהמרכיבים שלו מיוחדים אפשר להשיג אותם גם בארץ. סוואלי אלדר מראה כמה קל להכין אותו בבית
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
טום יאם גאי
המרכיבים:
2 יחידות של פרגיות חתוכות לקוביות
20 גרם גלנגל
3 כוסות מים
1 למון גראס, קצוץ גס
3 עלי כפיר ליים
50 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצי
100 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לחצי
5 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב דגים
2 כפות ממרח קארי טום יאם
מיץ מלימון אחד
לקישוט:
1 צ'ילי חריף חתוך לפרוסות
30 גרם בצל ירוק חתוך לרצועות
10 גרם כוסברה
אופן ההכנה:
- שמים את הפרגיות בסיר עם המים, הגלנגל, הכפיר ליים, הלמון גראס, הפטריות והעגבניות. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את ממרח הקארי ומערבבים היטב.
- מוסיפים את מיץ הלימון ורוטב הדגים. מערבבים.
- מקשטים בכוסברה, בצל ירוק וצ'ילי חריף, ומגישים.
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה "בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: גיא רובננקו
צילום: אורן אגמון
מומלצים