שתף קטע נבחר
 

שלוק מבנגקוק: מרק טום יאם

מרק הטום יאם פופולרי מאוד במרכז תאילנד ובנגקוק, ולמרות שהמרכיבים שלו מיוחדים אפשר להשיג אותם גם בארץ. סוואלי אלדר מראה כמה קל להכין אותו בבית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין) 

 

טום יאם גאי

המרכיבים:

2 יחידות של פרגיות חתוכות לקוביות

20 גרם גלנגל

3 כוסות מים

1 למון גראס, קצוץ גס

3 עלי כפיר ליים

50 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצי

100 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לחצי

5 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב דגים

2 כפות ממרח קארי טום יאם

מיץ מלימון אחד

לקישוט:

1 צ'ילי חריף חתוך לפרוסות

30 גרם בצל ירוק חתוך לרצועות

10 גרם כוסברה

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הפרגיות בסיר עם המים, הגלנגל, הכפיר ליים, הלמון גראס, הפטריות והעגבניות. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את ממרח הקארי ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ורוטב הדגים. מערבבים.
  5. מקשטים בכוסברה, בצל ירוק וצ'ילי חריף, ומגישים.

 

סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה "בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא רובננקו
צילום: אורן אגמון
מומלצים