מדענים: פיתחנו חיסון שעשוי למנוע סרטן שד
חוקרים בארה"ב מדווחים כי פיתחו חיסון המכיל חלבון אשר מנע היווצרות של סרטן שד - בינתיים בעכברים בלבד. בעוד כשנה יחלו הניסויים בבני אדם. התקווה: סרטן השד יוכחד
חוקרים אמריקנים טוענים כי הצליחו לפתח חיסון המונע את התפתחותו של סרטן השד בעכברים. החוקרים מתכננים להתחיל בניסויים בבני אדם בתוך כשנה אך גם אם יצליחו הניסויים, תהליך פיתוח החיסון עשוי לארוך שנים ארוכות. הממצאים פורסמו בגליון החדש של כתב העת Nature Medicine.
ההתמקדות: בחלבון המצוי בסרטן השד
עד כה פותחו חיסונים נגד סרטן צוואר הרחם וסרטן הכבד, אולם הם
ישראל: סרטן שד בצעירות
אין מודעות למחלה
ד"ר איתי גל
מדי שנה מאובחנות בישראל עשרות נשים מתחת לגיל 40 כחולות בסרטן השד. בגלל היעדר בדיקות ממוגרפיה לצעירות וערנות נמוכה של הנשים האבחון מגיע, פעמים רבות, מאוחר מדי: הגידול כבר שלח גרורות. מי נמצאת בסיכון גבוה ומה אפשר לעשות כדי לצמצם אותו
במהלך המחקר, מחצית מהעכברים הנבדקים קיבלו חיסון המכיל את החומר החלבוני a-lactalbumin והמחצית השנייה חוסנה בחומר שאינו מכיל מרכיבים פעילים. אף אחד מהעכברים שחוסנו בחלבון הפעיל לא לקה בסרטן שד.
החוקרים הסבירו כי החיסון החדש מכוון נגד חלבון המצוי ברוב סרטני השד ומונע את התפתחות הגידול. לדברי החוקרים, אם יצליחו הניסויים המתוכננים בבני אדם, ניתן יהיה להכחיד את סרטן השד ולהתחיל עידן חדש של פיתוח חיסונים נוספים נגד מחלת הסרטן.
סרטן השד הוא אחת המחלות השכיחות בישראל ובעולם המערבי. כ-4,000 נשים מאובחנות מדי שנה כחולות בסרטן השד. אף שבחמש השנים האחרונות שיעור התחלואה בישראל יציב, חלה עלייה משמעותית בתוחלת החיים של הנשים שלקו במחלה ובאיכות חייהן. הסיבות לכך הן תוכנית האבחון המוקדם הארצית של משרד הבריאות, הטיפולים החדשים ומחקרים המעדכנים ללא הרף את פרוטוקולי הטיפול.
סרטן שד. החיסון בדרך?
צילום: סי די בנק
מומלצים