שתף קטע נבחר

צילום: AP

הערכה במש' הפנים: כל נוסעי המשט יעזבו בקרוב

682 מנוסעי האוניות עברו שימוע, 38 הסכימו לחזור לארצות המוצא. מנהל אגף זרים במשרד הפנים: "ראינו את השנאה בעיניים. מי שלא זוהה יבין שמעצר הוא לא אלטרנטיבה מוצלחת"

הגיעו באוניות, חוזרים במטוסים. 682 מנוסעי המשט לעזה כבר עברו שימוע, למעלה ממחציתם הם אזרחי טורקיה. כך עולה מנתוני מנהל האוכלוסין וההגירה של משרד הפנים, שמסר עוד כי 38 זרים הסכימו עוד במהלך השימוע לחזור למולדתם. רובם כבר עלו על המטוס בחזרה לארצות המוצא שלהם. מנהל אגף זרים במשרד הפנים אמר כי להערכתו תוך ימים ספורים כל הנוסעים יעזבו את ישראל, אלא אם תהיה התפתחות דרמטית.

 

סערה בים וביבשה: הכותרות האחרונות

 

על פי נתוני משרד הפנים, 380 מהעצורים והפצועים שעברו עד כה שימוע הם אזרחי טורקיה. גם מבין הטורקים כמה כבר הסכימו לשוב הביתה. שאר החוזרים הם אזרחי ארצות-הברית, אירלנד, שבדיה גרמניה ומדינות אחרות. העצורים שעדיין לא הביעו את הסכמתם להזדהות ולעזוב את הארץ, ממתינים בבתי כלא בדרום.

 

בשיחה עם ynet הסביר יוסי אדלשטיין, מנהל אגף זרים במשרד הפנים, כי הזרים יעברו את התהליך הרגיל של משרד הפנים להרחקה מישראל, ולכל אחד מהם יהיו 72 שעות בהן יוכל לערער בבית הדין למשמורת על ההחלטה. אדלשטיין אמר עוד כי בין העצורים גם אזרחים שלישראל אין יחסים דיפלומטיים עם מדינתם, ובימים אלה משרד הפנים, יחד עם משרד החוץ וצה"ל, מחפשים מדינה שלישית כדי שיוכלו לעבור דרכה.

 

במהלך התשאול, בו השתתפו פקידי משרד הפנים, טען אדלשטיין כי לדעתו הנשאלים לא נראו כלל כמי שהגיעו למטרות העברת סיוע הומניטרי: "היה ניכר שהם באו לעשות פרובוקציה. במהלך התשאול אף אחד מהם לא הזכיר פעם אחת את עניין האספקה ההומניטרית. כולם אמרו שהם באו להפגין. בכיסיהם מצאנו מסמכים שהכינו עם מסרים ברורים לתקשורת. היתה גם קבוצה יותר קיצונית של איסלאמיסטים שממש ראינו את השנאה שלהם בעיניים. נדהמנו מרמת השנאה והיינו מזועזעים מהביטויים ששמענו נגד קיום המדינה, על כך שישראל הורגת ילדים".

 

כמה אזרחים זרים סירבו להזדהות, אך רובם זוהו, לאחר שנמצאו דרכונים על הספינות. אדלשטיין: "הבאנו הרבה מתורגמנים וניסינו לדובב אותם, ולהסביר את האופציות העומדות לרשותם. אני מאמין שמי שלא זוהה יבין שהישיבה במתקן משמורת היא לא אלטרנטיבה מוצלחת לטיסה לביתם. אני מאמין שעם התקדמות החקירה נבין לפחות מאיזה מדינות הם ואז ניאלץ לערב את הקונסולים ממדינתם".

 

בתוך כך, קראו מדינות אירופה לשחרר לאלתר את העצורים, ומזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג ראסמוסן, הצטרף אליהם, וקרא גם לחקור את העימות בלב ים. "יש לחקור את האירוע ולשחרר באופן מיידי את האזרחים הזרים", אמר ראסמוסן. מוקדם יותר אמר ראש ממשלת צרפת דברים דומים בפרלמנט והשר החוץ האיטלקי שוחח עם שר החוץ אביגדור ליברמן ודחק בו לשחרר את העצירים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במתקן הכליאה
צילום: הרצל יוסף
ועל האונייה
מומלצים