טושיבה משיקה את CELL TV בישראל
טלוויזיית העל של החברה, ה- CELL TV, מגיעה לארץ. זאת בנוסף לכ-40 דגמים ו-14 סדרות LED / LCD חדשות הכוללות תכונות כמו חיבור אינטרנט, ניגון קבצי מדיה מהמחשב ועוד
עולם הטלויזיה עבר וממשיך לעבור שינויי צורה מהותיים, אם בעבר קהל הצופים היה שבוי מול מספר ערוצים מוגדר ומוגבל, הרי שהיום השליטה בתוכן עוברת אל הצופה ומאפשרת לו לצפות רק בתוכן המבוקש, כל זאת בזמן הנוח ביותר עבורו. השבוע הושקו בישראל טלוויזיות חדשות מבית טושיבה, אשר מממשות תפיסה זו בצורה עשירה ומעניינת - ביניהן מסך העל של החברה, ה- CELL.
את אירוע ההשקה, פתח צביקה שיינפלד - סמנכ"ל השיווק של ניופאן בסקירת השינויים שעוברים על תחום הטלויזיות בארץ ובעולם, על פי נתונים שהציג, מסכי ה- LCD תופסים נתח של 66% מכלל שוק הטלויזיות, מול 5% פלזמה ו- 19% של מסכי CRT. תחום ה- LED תופס כיום כ- 10% מכלל השוק בעולם ועולה בהדרגה.
על פי דברי שיינפלד, עולם הטלויזיה ישאר מדיום מרכזי, זאת בזכות פשטות ההפעלה ומימד ה-"חברתיות" שנלווה לצפיה - קשה לייצר חווית צפיה משותפת מול מסך מחשב קטן, כך שמסך הטלויזיה הגדול, ימשיך להוביל.
דגמים חדשים
מנהל מותג טושיבה בניופאן הציג 14 סדרות חדשות של מסכי LCD טושיבה (יותר מ- 40 דגמי טלויזיות), החל מסדרות EV700 / AV הבסיסיות ועד לדגם CELL TV היוקרתי. בתחום ה- LED, מציגה טושיבה שש סדרות, מתוכן שתיים מגיעות עם מנגנון 100Hz (סדרות SL/VL), שלוש עם 200Hz (סדרות WL700/WL/SV) ודגם ה- CELL שכולל מנגנון 400Hz.
השנה, שמה טושיבה דגש מיוחד על פשטות הפעלה, כאשר היא מבצעת תהליכים רבים באופן אוטומטי מאחורי הקלעים, בכדי לשחרר את הצופה ממטלת ביצוע כיול תמונה וקול באופן ידני.
עוד ב- dtown : רמקולים מדפיים - Epos M-5i, זוג אנגלי קלאסי במבחן
בדגמים אלו, מתבצע כיול תמונה אוטומטי המתאים עצמו לתנאי התאורה המשתנים בחדר (Auto View), כיול צליל אוטומטי בהתאם לאקוסטיקה וגם השוואת עוצמות קול של מקורות שונים וטיפול יעיל בבעיית הווליום החריג של הפרסומות בטלויזיה (Dolby Volume).
מסך העל – הצגת יכולת
בשנה האחרונה זכה מסך ה- CELL TV לתשומת לב רבה, מאז חזינו בו לראשונה בתערוכת CES 2010. שמו של דגם זה, מגיע ממעבד ה- CELL שפותח בשיתוף פעולה של סוני, IBM וטושיבה (שגם מייצרת אותו) והוא נמצא בשימוש בקונסלת המשחקים PS3.
מעבד זה, שהוטמע במסך ה- CELL, מכיל שמונה ליבות בתדר 3.2Ghz ונחשב לרב עוצמה לא רק ביחס לטלויזיות מתחרות, אלא באופן יחסי לעולם המחשוב הביתי כולו.
המעבד נמצא בתיבה חיצונית למסך, שכוללת גם יחידת אוורור, בקר, שמונה טיונרים שונים שמאפשרים לצפות בו זמנית בשמונה ערוצים (כולל HD) על המסך וכוננים קשיחים בנפח כולל של 3TB (נפח מכובד לכל הדיעות). נפח האחסון מאפשר למשתמשים להקליט תכנים גם באיכות של Full HD.
כח העיבוד של המסך מנוצל להמרת תכני דו ממד לתלת ממד בזמן אמת - ולחידוד ושיפור תכני וידאו שמגיעים במקור ברזולוציה נמוכה (כולל תכני אינטרנט). קישוריות המסך כוללת חיבור רשת אלחוטי מובנה, יכולת ניגון קבצי מדיה דרך הרשת וגם דפדפן אופרה מובנה לגלישה באינטרנט.
עוד ב - dtown : תערוכת אודיו וקולנוע ביתי יוקרתית – DIGITOWN Hi-End
כדי לשפר את איכות התמונה, ציידה טושיבה את מסכיה בפאנל ה- KIRA2, שמכיל יותר מ- 3,000 נורות LED וחלוקה של שטח המסך ל- 512 איזורים שונים, מה שמאפשר למעבד לשלוט באופן מקומי מדוייק על עוצמת ההארה וכך להשיג שחור איכותי גם בסצינות הכוללות תאורה בהירה וכהה יחדיו.
בדגמים החדשים מוצגת גם קישוריות משופרת, עם חיבור רשת מובנה ואפשרות להוספת דונגל USB אלחוטי בחלק מהדגמים (מגיע מובנה בסדרות הבכירות).
ניתן יהיה לצפות בעזרת חיבור הרשת בסרטוני YouTube (כולל HD) וגם להזרים קבצי מדיה מהמחשב בעזרת פרוטוקול DLNA (עם תו תאימות ל- Win7 אותו קיבלה טושיבה). החברה מבטיחה שהתהליך יהיה פשוט לשימוש ע"י הצרכן, עד לרמה של קליק על הקובץ המבוקש ושליחתו למסך.
הקולקציה החדשה
טושיבה מציגה שני מסכי תלת ממד, דגם WL768 המבוסס EDGE LED ואת דגם ה- CELL TV שמסוגל להמיר גם תכני דו ממד ל- 3D. התצוגה פועלת בשיטה האקטיבית, עם משקפיים שמסונכרנים למסך בהתאם לתוכן המוצג - שיטה זו מאפשרת הצגה של תכני 3D ברזולוציית 1080p מלאה.
כאמור, טושיבה מציגה חמש סדרות LED חדשות, מתוכן ארבע מבוססות EDGE LED (כאשר WL היא הבכירה מבינהן וכוללת גם דגם 3D) ואחת (סדרת CELL החדשה שמצטרפת אל SV685 הקיימת) כוללת LED Matrix עם מנגנון עמעום מקומי שמשפר את איכות השחור והניגודיות בתמונה.
עובי הדגמים החדשים יעמוד על 3.9 ס"מ והם יצוידו במנגנון החלקת תנועה 100Hz או 200Hz. ניופאן תמכור את המסכים במחירים של החל מ- 1,290 ועד ל- 45,000 שקלים לדגם ה-CELL בגודל 55 אינץ', אשר יגיע לישראל באוקטובר.