מועצת זכויות האדם: חקירה לפעולת צה"ל במשט
גולדסטון 2? המועצה החליטה לשלוח משלחת חוקרים בינלאומית. ארה"ב, צרפת ובריטניה נעדרו מההצבעה. פרלמנט הטורקי קרא לבחון היחסים עם ישראל
מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה אישרה אחר הצהריים (יום ד') החלטה הקוראת לעריכת "חקירה בינלאומית" של פעולת צה"ל נגד המשט לעזה. המועצה החליטה לשלוח משלחת חוקרים בינלאומית. ההחלטה אושרה ברוב של 32 מדינות מ-47 המדינות החברות במועצה. שלוש מדינות התנגדו, ארה"ב, בריטניה וצרפת נעדרו מההצבעה.
דם בלב ים: כתבות אחרונות ב-ynet
- 3 מהרוגי המשט "חלמו להיות שאהידים"
- שר החוץ הטורקי: להחליף את הזעם ברוגע
- ח"כ רגב קיללה את זועבי: לעזה, בוגדת!
- עימותים בין סטודנטים ערבים ויהודים
בתוך כך, חברי הפרלמנט הטורקי הצביעו בעד הצהרה הקוראת לבחון מחדש את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל. המחוקקים קרא לממשלתו של רג'פ טאיפ ארדואן לבחון את האפשרות לנתק את הקשרים הפוליטיים, הצבאיים והכלכליים. "ההתקפה הזו היתה הפרה בוטה של הוראות האו"ם ושל החוק הבינלאומי", אמר סגן יושב ראש הפרלמנט, גולדל מומג'ו, שהקריא את נוסח ההצהרה. "טורקיה צריכה לפעול באמצעים חוקיים לאומיים ובינלאומיים כדי לתבוע צדק מישראל".
חברי הפרלמנט אישרו ברוב קולות את ההצהרה שגם תובעת מישראל להתנצל על הפשיטה שהסתיימה בהריגת ארבעה מאזרחי המדינה, לשלם פיצויים למשפחות ההרוגים ולהעמיד לדין את האחראים למחדל.
הכרזת הפרלמנט הולכת יד ביד עם העמדה התקיפה שהביא שר החוץ הטורקי, אחמט דאוד אולו, בביקורו בוושינגטון. אחרי שכבר הכתיר את המשט בתור "11 בספטמבר של הטורקים", אמר השר: "כבר הבהרנו שנבחן מחדש את יחסינו עם ישראל אם כל הטורקים (העצורים) לא ישוחררו עד סוף היום.
"לאף אחד אין זכות לשפוט אנשים שנחטפו במים בינלאומיים", הוסיף דאוד אולו ובאותה נשימה הדגיש ש"יש להחליף את הזעם ברוגע". משרד המשפטים באנקרה הודיע מצדו על בחינת האפשרות לפתוח בצעדים משפטיים נגד ישראל.
ממשלת ארדואן ומארגני המשט לעזה אמנם מתעקשים שכל תשעת ההרוגים בספינה "מרמרה" היו פעילי שלום תמימים, אולם פרסומים חדשים מציגים תמונה שונה לגמרי. כלי תקשורת במדינה חשפו היום ששלושה מארבעת ההרוגים הטורקים הצהירו לפני מותם על רצונם להיות שאהידים. דיווח אחר בהולנד גורס שפעיל הולנדי שנעצר על ידי צה"ל נחשד כפעיל חמאס בולט.
Read this article in English