הבית הלבן: "חשוב שאירועי המשט לא יִישָנו"
הממשל האמריקני הביע שוב מורת רוח מרומזת מאירועי המשט בעזה, הפעם בדברים שאמר אחד מדוברי הבית-הלבן לעיתונאים. הוא גם הדגיש כי ארצו "נחושה להעביר סיוע לאזרחים בעזה"
הביקורת הבינלאומית על אירועי המשט לעזה נמשכת, כמו גם הרוח הקרה מכיוון וושינגטון. דן ברטון, אחד מדוברי הבית-הלבן, התייחס הערב (יום ד') להשתלטות צה"ל על ספינות הפעילים שעשו דרכם לחופי הרצועה, ואמר כי "הדבר החשוב ביותר לנשיא הוא שאירועים דוגמת אלו שהתרחשו, לא יקרו שוב".
בעקבות המשט - כותרות אחרונות ב-ynet:
בתדרוך לעיתונאים שערך במטוס הנשיאותי, הדגיש ברטון כי ארצו עומדת בקשר רציף עם ישראל וכי היא מחוייבת לביטחונה, אך עם זאת הבהיר כי וושינגטון "נחושה להעביר סיוע לאזרחים בעזה". כשנשאל אודות השיחות שערך נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בעקבות התקרית - השיב הדובר האמריקני כי "הוא סמוך ובטוח שהדיון ביניהם היה מועיל".
אירועי המשט הביאו את נתניהו לקטוע את מסעו באמריקה בעיצומו של ביקורו בקנדה, ובשל הדחיפות שבה נאלץ לשוב לישראל נאלץ לבטל את פגישתו עם אובמה, שהייתה אמורה להיערך אתמול.
הדברים מהערב מצטרפים להודעה שפרסם הממשל אמש, שבה קרא לישראל לערוך "חקירה מלאה ואמינה של האירועים". דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, אמר כי "אנו פועלים כדי לברר את העובדות, ואנחנו מצפים מממשלת ישראל לחקור את האירועים במלואם".
בהודעתו ציין קראולי כי ארצות הברית מודאגת מסבל האזרחים בעזה, ומחוייבת להפעיל על ישראל לחץ יומיומי "להגדיל את ההיקף ואת סוג הסחורות המותרות לכניסה לעזה כדי להתמודד עם מלוא הצרכים של האוכלוסיה הפלסטינית".
בוושינגטון רואים בתקרית הדמים איום על שיחות הקרבה בין ישראל לפלסטינים, ועושים כל מאמץ להרגעת הרוחות תוך ניסיון להפעיל לחץ על ישראל. "נמשיך לפעול עם ממשלת ישראל, הרשות הפלסטינית, האו"ם ומוסדות בינלאומיים שלא למטרות רווח כדי לספק גישה הולמת לסחורות הומניטריות לרבות חומרי בניה. זאת, תוך שקילת החששות הביטחוניים הלגיטימיים של ישראל", ציין קראולי בהודעתו.