קיץ על החוף: קארי עוף בסגנון גואה
רינה פושקרנה פותחת את עונת הקיץ עם מנת עוף עשירה, המאפיינת את אזור גואה שבהודו. עם הרבה תבלינים, עלי קארי וחלב קוקוס
קארי עוף בסגנון גואה
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 ק"ג עוף ללא עצמות חתוך לחתיכות2 בצלים בינוניים פרוסים דק
2 עגבניות גדולות חתוכות
2 כפיות שום כתוש
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
6-8 פלפלי צ'ילי קשמירי אדום יבש
2 כוסות חלב קוקוס
4 כפות שמן
1 כפית זרעי חרדל שחור/חילבה
6-8 עלי קארי (או כפית אבקת עלי קארי)
1 כף רסק עגבבניות
מלח לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים כפית אחת של שום כתוש, זרעי כמון, זרעי כוסברה, בצל אחד, עגבניה אחת, צ'ילי וחלב קוקוס, עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית, משחימים את זרעי החרדל כדקה ומוסיפים כפית שום ואת עלי הקארי.
- מוסיפים בצל אחד ומטגנים עד לקבלת צבע חום-זהוב.
- מוסיפים עגבנייה אחת ואת רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את אבקות התבלינים (מלח, כורכום, כמון, פפריקה), בוחשים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את העוף ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים לפחות 10 דקות.
- מוסיפים את תערובת התבלינים הטחונה. מבשלים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מגישים עם לחם או אורז לבן.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: Jupiter
מומלצים