קטניות של קיץ: 2 סלטים פיקנטיים ומרעננים
מי אמר שקטניות מתאימות רק לתבשילי חורף כבדים? הנה שני סלטים מרעננים וקיציים שעושים שימוש בחומוס ובעדשים
סלט חומוס ואפרסקים
המרכיבים:
400 גרם חומוס מושרה ללילה ומבושל עד לרכות (אפשר גם קפוא)
3 אפרסקים
1/2 פלפל חריף
מיץ סחוט מלימון אחד
3-4 כפות שמן זית
2 כפיות קימל
מלח
פלפל שחור
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- מצננים היטב את החומוס המבושל ושמים אותו בקערה.
- חותכים את האפרסקים לפלחים ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים אותו לקערה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים בעדינות, כדי לא למעוך את האפרסקים.
- זורים מעל את הקימל ומגישים.
סלט עדשים ירוקות ולימון
המרכיבים:
1 כוס עדשים ירוקות שטופות ונקיות
1/2 בצל קצוץ
לימון חתוך לפלחים
חופן כוסברה טרייה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
2 פלפלים חריפים קטנים שלמים
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- שורפים את הפלפלים החריפים על להבה גלויה ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד וכעבור 20 דקות מקלפים אותם.
- שמים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שצבעו הופך שקוף.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים קלות ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מביאים לרתיחה נוספת.
- מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות, אך לא מדי.
- מסירים מהאש ומצננים את התערובת.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את פלחי הלימון והכוסברה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מוספים את הפלפלים החריפים, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
צילום: index open
מומלצים