שתף קטע נבחר
 

קטניות של קיץ: 2 סלטים פיקנטיים ומרעננים

מי אמר שקטניות מתאימות רק לתבשילי חורף כבדים? הנה שני סלטים מרעננים וקיציים שעושים שימוש בחומוס ובעדשים

סלט חומוס ואפרסקים

המרכיבים:

400 גרם חומוס מושרה ללילה ומבושל עד לרכות (אפשר גם קפוא)

3 אפרסקים

1/2 פלפל חריף

מיץ סחוט מלימון אחד

3-4 כפות שמן זית

2 כפיות קימל

מלח

פלפל שחור


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מצננים היטב את החומוס המבושל ושמים אותו בקערה.
  2. חותכים את האפרסקים לפלחים ומוסיפים לקערה.
  3. קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים אותו לקערה.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים בעדינות, כדי לא למעוך את האפרסקים.
  5. זורים מעל את הקימל ומגישים.

 

סלט עדשים ירוקות ולימון

המרכיבים:

1 כוס עדשים ירוקות שטופות ונקיות

1/2 בצל קצוץ

לימון חתוך לפלחים

חופן כוסברה טרייה קצוצה

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל

2 פלפלים חריפים קטנים שלמים


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. שורפים את הפלפלים החריפים על להבה גלויה ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד וכעבור 20 דקות מקלפים אותם.
  2. שמים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שצבעו הופך שקוף.
  3. מוסיפים את העדשים, מערבבים קלות ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מביאים לרתיחה נוספת.
  4. מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות, אך לא מדי.
  5. מסירים מהאש ומצננים את התערובת.
  6. מעבירים לקערה ומוסיפים את פלחי הלימון והכוסברה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  7. מוספים את הפלפלים החריפים, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים