מאבק בקריית יובל: החרדים דורשים מינהל עצמאי
סיעות ש"ס ויהדות התורה בעיריית ירושלים דורשות מראש העיר להקים בקריית יובל מינהל קהילתי חרדי - או שיצביעו נגד כל העברת תקציב למינהל הקיים. החילונים זועמים: מדובר בניסיון סחיטה, על החרדים להשתלב במרקם החיים הקיים
חברי המועצה החרדים בירושלים מציבים אולטימטום לברקת - הקימו מינהל קהילתי חרדי בשכונת קריית יובל, או שנטרפד התקציבים לשכונה. בהודעת סיעה משותפת של ש"ס ויהדות התורה בעיריית ירושלים, שהגיעה לידי ynet, זועמים החרדים על כוונתו של ראש העיר, ניר ברקת, לסייר בשכונת קריית יובל בשיתוף עם המינהל המקומי "יובלים", שלטענתם "מוביל מזה כשנתיים מסע הסתה" נגד המשפחות החרדיות שעברו לשכונה. בשנים האחרונות מתקיימת מערכה בין התושבים החילונים והחרדים בקריית יובל, סביב אופי השכונה.
בהודעה, קובלים החרדים על "מהות הנושאים שבחר להעלות המינהל הקהילתי לדיון עם הנהלת העירייה במהלך הסיור, אשר לא רק שמביעה את השתמטות המינהל מלייצג את התושבים החרדים בשכונה אלא אף למנוע
את זכותם הדמוקרטית להתקיים ולחיות בשכונה שבה רכשו את ביתם במיטב כספם". הם הוסיפו כי "המחויבות למציאת פתרונות למצוקת ילדי התושבים החרדים מוטלת על כתפי הנהלת העירייה לא מתוקף ההסדר שהוחל על ילדי העובדים הזרים, כי אם מתוקף החוק וזכותו הדמוקרטית של כל אזרח להתיישב בכל מקום שיבחר לעצמו במדינת ישראל".
אך בזאת לא מסתכמות הדרישות של סיעות ש"ס ויהדות התורה. אלה טוענות עוד כי המינהל הקהילתי הקיים לא מספק את צרכי החרדים בשכונה, ולכן יפעלו להקמת מינהל קהילתי חרדי בה. הם מבטאים את רצונם באולטימטום ברור: "בשלב זה ועד להקמתו של מינהל הקהילתי שישרת את תושבי השכונה, יצביעו חברי הסיעות נגד כל העברת תקציב במועצת העיר וועדותיה - למינהל קהילתי יובלים".
מתוך כ-13,000 בתי אב בקריית יובל, ההערכה היא כי בין 400 ל-500 הם חרדים. המינהל הקהילתי במקום, אשר נסמך על כספי העירייה, דואג בין היתר לחינוך, תרבות ותכנון השכונה. התושבים החילונים, אשר זעמו לנוכח הצעד של חברי המועצה החרדים, ציינו כי פגיעה בתקציבי המינהל פירושה פגיעה ישירה בצהרונים וגני ילדים בשכונה, בעובדים קהילתיים, ביניהם עובדים סוציאליים המקבלים שכר מהמינהל, כמו גם בתקציבים המיועדים לטקסים ואירועי תרבות.
החילונים: גם אנחנו יכולים לבוא בדרישות
"מדובר בניסיון סחיטה. המינהל לא יקום כי אנחנו לא ניתן לזה יד", אמרה ל-ynet אסתי קירמאייר, תושבת השכונה. "אולי גם אנחנו נדרוש בכל מיני שכונות שבהם יש מינהל שלא מתאים לנו, ברובע היהודי למשל, שיקימו מינהל קהילתי לחילונים. זה פשוט מגוחך. המיעוט החרדי שחי בקריית יובל צריך ללמוד לעבוד עם התושבים האחרים בשכונה לקבל את אורחות חייהם ולעבוד בשיתוף פעולה איתם. הצעות מגוחכות שלא מגיעות מהשטח אלא כל מיני עסקנים מלמעלה רק מחממות יחסים בין התושבים ולא תורמות לכלום".
"הדרישה להקמת מינהל קהילתי חרדי לא לגיטימית. כדאי מאוד שנציגי החרדים ירדו מהעץ", מסרה בתגובה רחל עזריה, חברת מועצת עיריית ירושלים מטעם סיעת "ירושלמים" ומחזיקת תיק המינהלים הקהילתיים. "שכונת קריית יובל הייתה ותישאר גם בעתיד שכונה חילונית. הציבור החרדי בירושלים צריך ללמוד לחיות עם כלל החברה הישראלית
ולהשתלב במרקם החיים הקיים, בדיוק כפי שהציבור החילוני והדתי-לאומי עושה. לא ייתכן ששכונה שלמה תשנה את צביונה בגלל כמה משפחות חרדיות שעברו להתגורר בה".
גורמים בסביבתו של ראש העיר ברקת אמרו ל-ynet כי "לא יקום מינהל חרדי נפרד בשכונה, וניר ברקת לא ייתן ידו לפגיעה בתקציב המינהל הקהילתי בקריית יובל". מעיריית ירושלים נמסר: "רה"ע פועל להרגעת הרוחות וקידום דו קיום מכובד. רה"ע חברי המועצה והדרג המקצועי מגיעים לשכונה על מנת לדון במכלול הבעיות של התושבים מכלל המגזרים בה. הדברים יידונו בביקורם בשכונה".