הגבול עם מכסיקו - האזור הבטוח ביותר בארה"ב
פוליטיקאים אמריקנים במדינות הסמוכות לגבול יוצרים פניקה, טוענים כי אלימות המהגרים מסכנת את האזרחים וגוברת בקצב מעורר דאגה. הנתונים מציגים תמונה שונה למדי: הערים הבטוחות ביותר בארה"ב הן אלו השוכנות סמוך לגבול
הגבול בין ארצות הברית למכסיקו עולה לכותרות בעיקר בנסיבות עגומות, וכאשר סוגיית המהגרים הבלתי-חוקיים מסעירה את האמריקנים. אך למרות קריאותיהם של פוליטיקאים לשלוח לאזור חיילים נוספים שיילחמו באלימות, מסמכים ממשלתיים שהגיעו לידי סוכנות הידיעות AP מוכיחים כי האזור אינו מסוכן כלל - למעשה מדובר באחד האזורים הבטוחים ביותר בארה"ב.
דו"ח חדש של הבולשת הפדראלית (FBI) קבע כי ארבע הערים הגדולות שבהן רמת הפשיעה הנמוכה ביותר הן סן-דייגו, פיניקס, אל-פאסו ואוסטין, כולן ערים הממוקמות
סמוך לגבול, אם לא ממש על הגבול. מסמך נוסף, שחיברה רשות המכס והגנת הגבולות, העלה כי סוכני הרשות, המפטרלים לאורך הגבול, ניצבים בפני סכנות מעטות יותר מאלו שעימן מתמודדים חבריהם השוטרים העירוניים.
לפי המסמך, רק שלושה אחוזים מסוכני רשות הגבולות הותקפו בשנה שעברה, רובם נרגמו באבנים. לעומתם, 11 אחוז מן השוטרים וקציני המשטרה בערים דיווחו כי הותקפו, לרוב באמצעות סכינים ואקדחים. "הגבול בטוח כעת יותר ממה שהיה אי-פעם", הודה דובר רשות המכס והגנת הגבולות. לדבריו, המשבר הכלכלי בארה"ב הבריח גם את המהגרים, ומספרם ירד בשנה האחרונה. בנוסף, הוא הסביר כי מאז פיגועי 11 בספטמבר, הוכפל מספרם של אנשי משטרת הגבולות.
מחוקקים ומושלים במדינות הגבול לא נותנים לעובדות לבלבל אותם, וממשיכים לטעון כי האזור מתקשה להתמודד עם ההגירה ולדרוש שליחת כוחות לגבול. במכתב ששלחו 12 חברי קונגרס מהדרום לנשיא ברק אובמה, הם התעקשו כי "האלימות סמוך לגבול ארה"ב-מכסיקו גוברת בקצב מעורר דאגה. אנו מאמינים שהאלימות הזו מהווה איום רציני על הביטחון הלאומי ועל חייהם של אזרחים אמריקנים".
גדר לאורך הגבול סמוך לסן-דייגו (צילום: AP)
באריזונה, הפניקה כבר נהפכה לחוק מחמיר במיוחד, המעגן בחקיקה מדיניות המפלה מהגרים בלתי-חוקיים. מושלת אריזונה, ג'אן ברואר, הסבירה בראיון טלוויזיוני בשבוע שעבר, כי "אנחנו נמצאים בשדה קרב וסובלים מהשלכות ההגירה הבלתי-חוקית והפשע המתלווה אליה". הנשיא אובמה, אמנם מתנגד לחוק ולאפליה, אך מקבל את עמדת הפוליטיקאים וכבר הבטיח לשלוח 1,200 חיילים נוספים לגבול.
"הפוליטיקאים רוצים להפחיד את התושבים"
דו"ח הפשיעה של ה-FBI מפריך את התבטאויותיה של המושלת, ואת אמירותיהם של פוליטיקאים אחרים. לפי הדו"ח, בשנת 2009 חלה ירידה בפשיעה במדינה. בסך הכל, חלה ירידה של 30 אחוז בפשיעה במדינות דרום-מערב ארה"ב בשני העשורים האחרונים, ומבין 25 הערים הגדולות - סן-דייגו - שבה אחד מארבעה תושבים הוא מהגר, נהנית מנתוני הפשיעה האלימה הנמוכים ביותר באמריקה.
מתנגדי הגברת האבטחה לאורך הגבול מתוסכלים לנוכח התיאורים המפורטים על גל האלימות שאינו מתרחש. "פוליטיקאים יוצרים פחד בקרב אמריקנים, אבל המספרים מוכיחים שהם משקרים",
אמרה עורכת דין העוסקת בזכויות מהגרים. גם תושבים, שדואגים לביטחונם אך מודעים לפער בין הנתונים להתבטאויות, מבקשים להעמיד דברים על דיוקם: "הרבה מהדיווחים האלה מופרזים", אמרו בקואליציה למען גבול בטוח באריזונה.
דובר המשרד לביטחון פנים, מתיו צ'נדלר, הגיב לדברים בהודעה בכתב. הוא הסביר כי הכוחות באזור הגבול זקוקים לסיוע גדול יותר, כדי "לעשות שימוש במשאבים העצומים שהעביר הממשל לרשויות ב-16 החודשים האחרונים". צ'נדלר הוסיף כי הנתונים הם תוצאה ישירה של הגברת האבטחה, ויש להמשיך בדרך זו על-מנת להבטיח תוצאות לטווח הארוך.