"ניו-יורק טיימס": טורקיה, הגזמת
במאמר המערכת של העיתון, נאמר כי "גורמים רשמיים בטורקיה הלכו רחוק מדי" וכי "ליבוי חסר בסיס של המחאה האנטי-ישראלית הוא חסר אחריות ומסוכן". עם זאת, ישראל נקראת להסכים לחקירה בינלאומית על "אסון המשט"
בצד הביקורת החריפה על ישראל בכלי התקשורת הבינלאומית, בולט היום (שבת) מאמר מערכת ב"ניו-יורק טיימס", המבקר את התנהלות ממשלת טורקיה: "גורמים רשמיים בטורקיה הלכו רחוק מדי בזעמם וברטוריקה שלהם". המאמר קובע כי ראוי לבקר את ישראל על "אסון המשט", וקורא להסרת המצור על עזה, אולם "ליבוי חסר בסיס של המחאה האנטי-ישראלית הוא חסר אחריות ומסוכן", נכתב.
במאמר תחת הכותרת "הזעם של טורקיה" נאמר כי "טורקיה זועמת באופן מובן על המתקפה הרת האסון של ישראל נגד ספינת הסיוע שניסתה לשבור את המצור על עזה. שמונה טורקים ואזרח טורקי-אמריקני נהרגו. הדרישות של טורקיה לשחרר את הפעילים ולחקירה בינלאומית סבירות".
במאמר, מזכירים ב"ניו-יורק טיימס" את הקריאה של ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, להעניש את ישראל, שאותה הגדיר "מדינת טרור" ואת אמירתו של נשיא טורקיה, עבדאללה גול ש"טורקיה לעולם לא תסלח על המתקפה". "טורקיה, ישראל ובעלת הברית המשותפת, ארה"ב, צריכות להרגיע את העניינים", נכתב במאמר.
"טורקיה היתה המדינה המוסלמית הראשונה שהכירה בישראל, ושתי המדינות הרוויחו מהקשרים ביניהן. הסחר ההדדי הגיע ב-2009 ל-2.5 מיליארד דולר. כמדינה מתונה, חילונית וכחברה בנאט"ו, יש לטורקיה אינטרס ביציבות במזרח התיכון".
כותב המאמר מזכיר את התקרית שבה נטש ארדואן פאנל משותף עם נשיא ישראל, שמעון פרס, בוועידת דאבוס. הקו הלוחמני יותר שמנהיג כעת ארדואן, "משתלם לו בבית ובעולם המוסלמי, אבל ארדואן עלול לגלות שקשה להחזיר את הדברים לתיקונם כאשר יצטרך, והוא יצטרך". "ניו-יורק טיימס" משבח את התיווך הטורקי במשא ומתן העקיף בין ישראל לסוריה, אך מציין לשלילה את מאמצי התיווך עם איראן. "אם טורקיה מחויבת באמת לזכויות הפלסטינים, עליה ללחוץ על מדינות מוסלמיות אחרות לעודד משא ומתן רציני לשלום ישראלי-פלסטיני".
"ניו-יורק טיימס" גם קורא לישראל להסכים לחקירה בינלאומית, למען האינטרס שלה בקשרים עם טורקיה, "אבל ראש הממשלה נתניהו עדיין אינו מבין את זה. וושינגטון צריכה להבהיר לו מה הוא מסכן".