שתף קטע נבחר

כל 19 נוסעי ה"רייצ'ל קורי" הסכימו לגירוש

לאחר שמסעם לעזה נגמר בהשתלטות לוחמי חיל הים, הועברו האזרחים הזרים שהיו על סיפון ה"רייצ'ל קורי" למתקן של רשות ההגירה בחולון. הפעילים מאירלנד ומלזיה עשו בתחילה בעיות, אבל בסוף חתמו על הסכמה לגירוש

19 אזרחים זרים שהיו על סיפונה של "רייצ'ל קורי" הועברו הערב (שבת) למתקן רשות ההגירה והאוכלוסין בחולון, לצורך בירור אזרחותם. בתום חקירה ומשא-ומתן, הסכימו כל ה-19 לחתום על הסכמתם להיות מגורשים מהארץ, והם יגורשו מהארץ כבר מחר.


הפעילים בבואם למתקן המעצר (צילום: דודו אזולאי)

 

מבין ה-19, אנשי צוות האוניה - שישה פיליפינים, בריטי וקובני - עברו ראשונים שימוע והביעו מיד את הסכמתם להיות מגורשים מהארץ. אשר ל-11 הפעילים שהיו על האוניה - שישה אירים וחמישה מלזים - המו"מ עמם התנהל לאורך מספר שעות, ובסופו של דבר חתמו גם הם על מסמכי הגירוש.

 

ה"רייצ'ל קורי" סיימה את דרכה - כל הכותרות ב-ynet:

  • תוך חמש דקות הושלמה ההשתלטות
  • המארגנים מאירלנד מגנים את "חטיפת הספינה"
  • נתניהו: זה ההבדל בין משט שלום למשט שנאה
  • בזמן ההשתלטות: שלושה משטי הצדעה לצה"ל

     

    ברשות ההגירה מציינים כי הפעילים "שקטים מאוד ומשתפים פעולה". לאחר הליך הזיהוי והשימוע, שיימשך עד מחר, יגורשו לארצם. במשט הקודם, סירבו להזדהות 16 מתוך כ-700 הפעילים על האונייה "מאווי מרמרה" הטורקית. שלושה פעילים מהמשט הקודם עדיין נמצאים בישראל יוחזרו מחר לארצותיהם: אזרח אינדונזיה שישוחרר מחר מבית החולים, ושני אזרחי אוזבקיסטן שביקשו לעזוב כבר בסוף השבוע, אך רק מחר יוכלו לעלות לטיסה.


    יגורשו חזרה תוך יממה (צילום: דודו אזולאי)

     

    בחיל הים ניסו משעות הלילה לשכנע את צוות הספינה לשנות את הנתיב ולהיכנס לאשדוד. "הם לא הסכימו לאף אחת מההצעות", סיפר קצין בכיר בשיחה עם כתבים. "בשש בבוקר התקרבנו אליהם, ואחרי שיחה ראשונית, הצענו להם להיכנס לאשדוד. התחייבנו שכל הציוד שהם מביאים, כולל המלט, יועבר לרצועה, והם יוכלו ללוות את זה עד למעברים. אמרנו שהמלט יועבר לאו"ם או לארגונים רשמיים כדי לפקח שזה יועבר לצרכיים אזרחיים". 

     

    חיל הים ביקש לרכז את האנשים על הסיפון, כפי שסיפר הקצין הבכיר: "ברגע שעברנו לפסים האלה, הם שיתפו פעולה בצורה מלאה. כולם התרכזו על הסיפון. התקרבנו עם שייטת 13, עם סירות לאוניה, כמובן - בצורה מבוקרת אבל מאובטחת ממספר מקומות. נאמר להם מה אנחנו הולכים לעשות. עלינו על האוניה. החלטנו לאור כמות האנשים ולאור שיתוף הפעולה שאין צורך בשילוב מסוקים. העלייה כמובן הייתה מבוקרת הם לא גילו שום התנגדות כלשהי. הם נשארו במקום שלהם". 

     

    Read this article in English


  •  

    בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אחת הפעילות באוטובוס בדרך מאשדוד
    צילום: דודו אזולאי
    ה"רייצ'ל קורי" נכנסת לאשדוד
    צילום: אבי רוקח
    פעילי המשט הובאו למתקן המעצר בחולון
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים