שתף קטע נבחר

 

סטודנטים מתכננים: משט למען הארמנים והכורדים

כדי להבליט את מה שהגדירו כ"צביעות טורקית", מתכננים סטודנטים ישראלים לארגן משט לטורקיה, עם סיוע הומניטרי לעמים שנפגעו לאורך השנים מהאימפריאליזם הטורקי. עכשיו צריך למצוא כלי שיט

התשובה הישראלית? לאחר שבמשך שבוע היו עיני העולם כולו היו נשואות לעבר המשט לעזה שהסתיים במרחץ דמים, מתכננים סטודנטים ישראלים תשובה. בימים אלה מתארגן "משט שלום" של סטודנטים לטורקיה, עם סיוע הומניטרי לעמים שנפגעו לאורך השנים מהאימפריאליזם הטורקי - הכורדים והארמנים.

 

המארגנים עוסקים כעת בחיפוש אחר כלי שיט מתאים ופונים לסטודנטים נוספים בבקשה להתגייס למשט, שעדיין לא נקבע לו תאריך. מה שהם כן הצליחו כבר למצוא זה קברניט: אריק אופיר, חבר באגודת ותיקי חיל הים ומנכ"ל חברת מוקד אנוש, שהתנדב ליוזמה וגם הביא ציוד רפואי. הם מקווים לצאת לדרך כבר בסוף השבוע, ולפגוש בדרך עוד שתי ספינות שייצאו מישראל.


טבח הארמנים בידי העותמנים, תחריט מהמאה ה-19 (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

לדברי בועז טופורובסקי, יו"ר התאחדות הסטונדטים הארצית, שמעורב ביוזמה, "כל העולם ראה את המשט וחשב שישראל היא מדינה כל כך נוראית שכביכול באים ויורים במי שהציגו את עצמם כפעילי שלום. זה אבסורד שכל הזמן שמים בכותרות את הכיבוש הישראלי ולא מדברים על טרור איסלאמי קיצוני. יש צביעות אדירה בעולם. טורקיה, שמובילה את הקמפיין נגד ישראל ומאיימת בכל מיני איומים, היא אותה טורקיה שעשתה שואה ורצחה עם שלם של ארמנים, ומדכאת מיעוט יותר גדול מהפלסטינים - הכורדים - שמגיעה להם מדינה ושהם דורשים מדינה יותר זמן מקיומה של מדינת ישראל או ממתי שהפלסטינים חושבים שמגיעה להם מדינה".

 

לפיכך, הוא מוסיף, "החלטנו לבוא ולעזור לאותו מיעוט, ולהראות את צביעותה של ממשלת טורקיה. אנחנו בטוחים שלא יהיה להם אכפת שנשלח סיוע הומניטרי, זה יהיה משט של שלום בלי סכינים ואבנים שחיכו לחיילי צה"ל, בלי אלימות, שמיועד לכל המסכנים והמדוכאים על ידי הממשלה הטורקית.

אם פיו ולבו של ארדואן שווים, מה שכולנו יודעים שלא כך, אין לו שום סיבה לא לתת לסיוע הומניטרי להגיע".

 

ומה לגבי הפרקטיקה? "בכדי להוציא את המשט לפועל דרושים שלושה אלמנטים: כסף, לוגיסטיקה וביצים", הוא מסביר. "אנחנו מביאים את הביצים וחצי מהלוגיסטיקה, אבל חייבים הרבה מאוד כסף".

 

התאחדות הסטודנטים הישראלית פעילה במישור ההסברתי זה תקופה ארוכה. טופורובסקי אף הסתנן בזמנו לכנס של האו"ם והטיח דברים בנשיא איראן מחמוד אחמידינג'אד, שזכו לסיקור בכל העולם. נציגי הסטודנטים אף יצרו קשר עם סטודנטים איראנים המדוכאים על ידי המשטר, בניסיון לעורר מודעות למתרחש באיראן.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מאווי מרמרה". בקרוב הגרסה הישראלית?
צילום: אבי רוקח
מומלצים