נאט"ו שוקלת תגובה צבאית למתקפות האקרים
צוות מומחים בראשותה של מזכירת המדינה האמריקנית לשעבר מדלן אולברייט קבע, כי מתקפות אינטרנטיות שיהיו להן השלכות דומות למתקפות צבאיות - ראויות לתגובה זהה
האקרים - ראו הוזהרתם. הברית הצפון-אטלנטית (נאט"ו) שוקלת לעשות שימוש בכוח צבאי נגד אויבים שיוציאו אל הפועל מתקפות מקוונות, שיפגעו בתשתיות של אחת המדינות החברות בברית. הודעת נאט"ו בנושא מגיעה לאחר סדרה של מתקפות האקרים מרוסיה ואזהרות מודיעיניות לגבי מתקפות דומות מצד סין.
העיתון הבריטי "סאנדי טיימס" דיווח היום (א') כי צוות של מומחים בנאט"ו, בהנהגתה של מזכירת המדינה האמריקנית לשעבר מדלן אולברייט, הזהיר באחרונה
כי "המתקפה הבאה על מדינה חברה בנאט"ו עשויה להגיע דרך סיב אופטי". דו"ח שכתבה הקבוצה קובע כי מתקפה קיברנטית על על תשתית חשמל על מחשוב של מדינה, שיגרמו נזק ממשי, עשויה להצדיק תגובה צבאית.
המומחים כתבו כי "מתקפה נרחבת על תשתית האנרגיה או מערכות המחשוב של נאט"ו עשויה להוביל לצעדים הגנתיים קולקטיביים לפי סעיף 5 באמנת נאט"ו". סעיף 5 הוא סעיף מכונן באמנה משנת 1949, המגדיר כי "מתקפה חמושה" על אחת ממדינות נאט"ו תיחשב מתקפה נגד כולן. סעיף זה שימש להצדקת הפלישה לאפגניסטן אחרי פיגועי 11 בספטמבר 2001.
כעת, דנים בנאט"ו בתרחישים השונים ובהגדרות של מתקפה אינטרנטית שתצדיק תגובה צבאית. כמו כן, נידונה התגובה ההולמת ויעדיה. פרקליטי הברית הסבירו שלמתקפת האקרים
יכולות להיות השלכות דומות למתקפה חמושה, ולכן אין צורך להכניס שינויים לאמנות הקיימות של נאט"ו. "אם מתקפה אינטרנטית על רשתות החשמל של מדינה תוביל לנפגעים או נזק דומה למתקפה צבאית, היא תיחשב ראויה לתגובה צבאית", אמר אחד מאנשי הצוות המשפטי.
החששות והניסיונות לנסח הנחיות בנושא קשורות לכמות הגדלה של מידע מודיעיני, לפיו רוסיה וסין מהוות "איום רשתי" אמיתי על מדינות אירופיות. בשנת 2007, הואשמו האקרים רוסים כי פרצו למחשבי הממשלה באסטוניה וגרמו נזק קשה למשרדי הממשלה, לתקשורת המקומית, לבנקים ולאתרי אינטרנט. מתקפה דומה על מחשבי חיל האוויר הגיאורגי בשנת 2008 השביתה את התקשורת הצבאית והממשלתית.