מתוקה עם אופי: עוגת חמשת התבלינים
הקונדיטור עמר זרניצקי דרומי אופה עוגה בחושה עם תערובת של ג'ינג'ר, קינמון, הל, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט, שממלאת את הבית בניחוח מתוק ומשכר
עוגת חמשת התבלינים
מתכון של הקונדיטור עמר זרניצקי דרומי, באדיבות "בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"
המרכיבים:
80 גרם חמאה רכה
270 גרם (כוס ושליש) סוכר חום דמררה
2 ביצים
245 גרם (כוס ושלוש רבעי) קמח
3 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת חמשת התבלינים (או קורט מכל אחד מהתבלינים: ג'ינג'ר, קינמון, הל, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט)
1/2 כוס חלב
קורט אגוז מוסקט
עזרים: תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה והסוכר החום.
- טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקערת המיקסר.
- מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, האגוז המוסקט ואבקת חמשת התבלינים.
- מקפלים את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה.
- משמנים את התבנית ויוצקים את המסה פנימה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: יעל גרטי
מומלצים