שתף קטע נבחר

 

הודו: 7 הורשעו בדליפת גז שהרגה אלפי בני אדם

4,000 תושבי העיר בהופל נהרגו כשגז מתיל דלף ממפעל של "יוניון קרבייד" בשנת 1984, ואלפים נוספים מתו בשנים הבאות. שבעה מבכירי החברה הורשעו בגרימת מוות ברשלנות. העונש: שנתיים מאסר ו-2,000 דולר בפיצויים

בית המשפט בהודו הרשיע היום (ב') שבעה בכירים בחברת גז בגין מעורבותם באסון שפקד את העיר בהופל לפני 26 שנים. הבכירים לא קיבלו עונשי מאסר כבדים על אף שנמצאו אחראים למותם של כ-15 אלף בני אדם.

 

ב-3 בדצמבר 1984 אירעה דליפה קטלנית במפעל של חברת "יוניון קרבייד" בעיק בהופל במרכז הודו. 40 טונות של הגז מתיל השתחררו לאוויר וגרמו למותם המיידי של 4,000 בני אדם. השפעות הרעל הקטלני הורגשו במשך שנים ארוכות, במהלכן מתו כ-11 אלף בני אדם נוספים.  


הנפגעים רוצים צדק. ההפגנה בבהופל (צילום: רויטרס)

 

פעילי איכות סביבה טוענים שמספר ההרוגים האמיתי הוא כנראה כפול, אולם קשה לקבוע בוודאות את הגורמים למותם של אלפי בני אדם נוספים. הארגונים מאשימים את החברה, שמאז פורקה, וכן את הממשלה בטיפול לקוי במפעל הכימיקלים הכושל.

 

שבעת הבכירים לשעבר, רובם בשנות ה-70 לחייהם, הורשעו היום בגרימת מוות ברשלנות אחרי שוועדת חקירה גילתה שהמפעל לא עמד בתקני בטיחות. בית המשפט גזר עליהם שנתיים מאסר והורה לכל אחד מהם לשלם 2,175 דולרים בפיצויים. כל השבעה שוחררו בערבות עד לביצוע גזר הדין.

 

קבוצה גדולה של נפגעי האסון הפגינה היום בבהופל ותקפה את הרשויות על כך שהמתינו 26 שנים עד להרשעת האחראים לאסון. המפגינים נשאו שלטים

שעליהם נכתב: "אנו דורשים צדק". לדבריהם, ההרשעה המאוחרת והעונש הקל הן "מעט מדי ומאוחר מדי".

 

"יוניון קרבייד" נמכרה לחברת "דאו כמיקל" בשנת 2001. החברה טוענת שמבחינתה היא השאירה את הפרשה מאחוריה בשנת 1989 כאשר הגיעה להסדר פיצויים עם ממשלת הודו בסך 470 מיליון דולרים. לדברי החברה, האחריות על המפעל היא כעת נחלתה של הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשה שהתעוורה באסון
צילום: AP
מומלצים