שתף קטע נבחר
 

הכנסות המדינה הצפויות מהגז: 130 מיליארד שקל

בממשלה מעריכים כי במשך תקופת ההפקה, הצפויה להימשך כ-50 שנה, צפויה למדינה הכנסה שבין 2.5 ל-3 מיליארד שקל בשנה. כלל תקבולי המדינה, המחושבים לפי השיעור הקיים, נאמדים בכ-40% מהכנסות שיניבו מאגרי הגז

הכנסות המדינה הצפויות ממאגרי הגז הטבעי הגדולים שהתגלו לאחרונה בים התיכון מול חופי ישראל, נאמדות בכ-130 מיליארד שקל לכל תקופת ההפקה. התקופה נאמדת בכ-50 שנה, כך שההכנסה השנתית הצפויה היא בין 2.5-3 מיליארד שקל בשנה. משרדי הממשלה המעורבים בנושא חישבו אומדנים אלה ביומיים האחרונים לאחר עדכון רזרבות הגז עם גילוי מאגר "לוויתן".

 

 

תחזית תקבולי המדינה משקללת את אומדן כמויות הגז שניתן להפיק ולשווק מהמאגרים ושוויו, מחירי הגז בשערי המטבעות הצפויים במרוצת השנים, ומשתנים אחרים שניתן להעריך ולכמת. הכנסות המדינה מורכבות מהתמלוגים, לפי השיעור הקיים, בתוספת של מסים שונים (כגון חברות ומע"מ) שיתקבלו מהזכיינים המפיקים על בסיס ההכנסות והרווחים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האומדן הנוכחי של כמויות הגז שבמאגרים עומד על כ-453 מיליארד מ"ק בשווי של כ-320 מיליארד שקל לכל תקופת ההפקה. כלל תקבולי המדינה (התגמולים בתוספת המסים השונים) המחושבים לפי שיעורם הנוכחי, נאמדים בכ-40% מהכנסות שיניבו מאגרי הגז. הערכת תמלוגי המדינה לבדם, על פי השיעור הקיים של 12.5%, נאמדת בכ-34 מיליארד שקל

 

בוועדה אותה מינה שר האוצר יובל שטייניץ בראשות איתן ששינסקי לבדיקת מיסוי הגז כבר עלו הצעות להכפיל את שיעור התמלוגים ולגבות מהחברות שפועלות בתחום האנרגיה מס חברות דיפרנציאלי שיהיה גבוה ממס החברות הרגיל (שנמצא בתוואי שנתי יורד במסגרת הרפורמה במסים הישירים). הכפלת התמלוגים ושינוי המס יגדילו את חלק המדינה מעל ל-50% מהכנסות מחפשי הגז והנפט המורשים.

 

בעלי הרישיונות מתנגדים וכבר פתחו במסע הסברה. יצחק תשובה ראש קבוצת המשקיעים שמצאה את שדות הגז "תמר" ו"לווייתן", הזכיר כי "לפני התגליות האחרונות היו 500 קידוחים עקרים שהושקעו בהן הון עתק מכספי משקיעים מקומיים וזרים". תשובה הגיב על דברי שר האוצר שאמר לאחרונה כי "היקף תגליות הגז מחזק את הצורך בבחינת המיסוי כי המאגרים שייכים לכל אזרחי ישראל ולא רק למשקיעים".

 

יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר היום בפתח ישיבת הוועדה, כי הוא מתכנן להיפגש עם השר שטייניץ כדי להביע את תמיכתו בעשיית רה-ארגון במערכת מיסוי מחפשי הגז שהממשלה קבעה ב-1952 (לאחר גילוי הנפט בשדות חלץ שבדרום). גפני דיבר ברוחו של שר האוצר כשאמר כי "מדובר במשאב השייך לכל תושבי המדינה וישראל היא המדינה בעולם שגובה הכי מעט תמלוגים מהגז".

 

שר התשתיות עוזי לנדאו הגיב לא מכבר על דברים שאמרו שותפיו של תשובה כי רוב הגז העתידי שיופק מהשדות החדשים מיועד לייצוא מחוץ לישראל. הוא אמר כי משרדו שקל זאת בעבר ויעדכן את שיקוליו על פי הערכת הכמויות החדשות של הגז. לדבריו "אי אפשר לחסום שור בדישו, לומר לחברות לחפש גז ונפט ולהכריח אותן למכור את הגז בשוק המקומי". עם זאת נשקלת גם האפשרות לאחסן חלק מהגז העתידי במאגרים מקומיים כמלאי אסטרטגי לשעת חירום. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קידוח תמר 1
צילום: "אלבטרוס"
מומלצים