תוקף לוחמי השייטת ל-ynet: מוכן להיחקר בישראל
הוא שירת במארינס, נשא פלסטינית לאשה והחליט להילחם למען השלום. האמריקני קנת' או'קיף מספר בראיון ל-ynet על ליל הדמים על הספינה "מרמרה", מתרץ אותו במשנתו של מהטמה גנדי ומסביר למה אסור לאפשר ביקור אצל שליט
בישראל טרם החליטו על ועדת חקירה, אולם ברגע שתהיה אחת כזאת - קנת' או'קיף, שהיה על הספינה "מרמרה" וכלול ברשימת אנשי הטרור שתקפו את לוחמי השייטת שניסו להשתלט עליה, מעוניין לשוב לארץ כדי לספק את גרסתו לאירועים. בראיון מיוחד ל-ynet אמר, כי "אני שוקל ברצינות לבוא ולעמוד בפני כל ההאשמות. אני בטוח שכל הראיות יהיו מפוברקות וחשוב שאהיה שם".
או'קיף, בן 41, בוגר שירות צבאי מלא בחיל הנחתים האמריקני, שב
- המרמרה – מבצע תקשורתי עם נספח מבצעי | פרק מספרו של איתי בן חורין
- "היו משימות שהייתה התלבטות אם לקפל בגלל פצוע, ואתה אומר, 'מול הערך של המבצע, לא צריך לעצור'"
- אחמד טיבי: "הסיבה שהשוטרים ירו בקלות באדם חסר ישע - דרייב, מורעלות וחינוך"
- החולצה והסערה: ח"כ מהמשותפת בטקס "לזכר המרמרה"
- בקרוב: סרט אמריקני על פרשת המרמרה?
לטורקיה חבול בפניו. בצה"ל הגדירו אותו כ"פעיל קיצוני שונא ישראל, פעיל חמאס", ואומרים כי "מטרתו הייתה להגיע לרצועה לאימון ולהקמת יחידת הקומנדו של חמאס". בתגובה ראשונה לטענות, טען או'קיף כי "זה אבסורד מוחלט. מאז שהייתי במארינס חלפו 18 שנה, בהם לא הייתי מעורב אפילו פעם אחת באלימות".
חייל המארינס לשעבר אף הפנה אצבע מאשימה לצה"ל, ואמר: "אין לי עניין לאמן ואין לי עניין להתאמן. בטח שאין לי עניין להפיץ אלימות. זה מעלה את השאלה - איך הם הגיעו לזה? ומתי? יום אחרי שעזבתי? יומיים אחרי? אולי הם בכלל ידעו את זה לפניי? לדעתי מדובר בפועלת הסחה לטעות האיומה של מדינת ישראל, שמנסה לשנות את התמונה". בינתיים, בכוונתו לשוב לביתו באירופה, שעל מיקומו הוא מסרב לספר: "תמיד יהיו משוגעים שירדפו אותי".
"זה היה אני או הם"
או'קיף סיפר על חוויותיו מליל המשט הקטלני. "הייתי מעורב בפירוק נשק משני חיילים, אקדח אצל אחד ורובה אצל אחר. האלימות של הישראלים באה ללא אזהרה, במים בינלאומיים. ברגע שנחת הקומנדו הראשון, כבר ראיתי בינינו גופה והיה ברור שהופעל נגדנו כוח קטלני. כשירד השני כבר היו לידי שלוש גופות. זה היה ברור שזה אני או הם. ישר שהם ירדו מהחבלים, חטפתי את הנשקים ורוקנתי את המחסניות - על מנת שיהיו עדות במשפט".
לדבריו, "עובדה שרק הישראלים מאמינים לגרסה של הממשלה, אף אחד אחר לא קונה את זה". הוא סיפר על תחושותיו האישיות במהלך הקרב בין התוקפים ללוחמי השייטת. "לא פחדתי. זה היה מצב של קרב וזה מוכר לי מהמארינס. האדרנלין זורם בגוף, ההתרגשות באוויר. שהיו פלאשים של האהובים בחיי, וחשבתי על האפשרות שלא אוכל לחבק שוב את ילדיי ואשתי", אמר.
"מסכים עם כל מה שגנדי אמר", אוקיף במסר לישראל (צילום: רויטרס)
חייל המארינס לשעבר ויתר על אזרחותו האמריקנית לפני תשע שנים ונשא לאשה כלה פלסטינית. לדבריו, הוא שאב עידוד למעשיו על ה"מרמרה" ממשנתו של מהטמה גנדי, שדגל באי-שימוש באלימות. "אני מסכים עם כל מה שגנדי אמר. אחת מאמרותיו, ורבים לא מאמינים לי עד שהם בודקים, היא שכאשר צריך לבחור בין פחדנות לאלימות, פחדנות באה קודם, אבל במקרים קיצוניים הוא האמין שזה בסדר להשתמש בנשק ואלימות, כאשר נשקפת סכנה למולדת ואזרחים".
לדבריו, "כאשר אתה נמצא בפני הפסד של כבוד, אדמה או חיים, יש לך הזכות להשתמש באלימות למטרת הגנה עצמית. היו שם אנשים עם מוטות וסכינים. זה בדיוק כמו משנתו של גנדי. אנשים באים מהשמיים עם נשק, והורגים חברים שלך. מה אתה היית עושה? האנשים על הסיפון היו בפחד מאוד גדול. כולם - גם החיילים שנתפסו. ראית את זה בעיניים שלהם - הם לא חשבו שהם ישרדו".
"מרחם על משפחת שליט"
למרות שלא הגיע לעזה, או'קיף מרוצה מתוצאות המשט. "הכעס של העולם והלחץ להקל על המצור בעזה הם לדעתי חדשות טובות גם לישראלים, בין אם הם מודעים לכך ובין אם לא. זה גורם לי לכעס ולעצב שכל-כך הרבה ישראלים לא מבינים שהמדיניות הזו כלפי עזה לא נכונה והרסנית גם לישראל. יש 800 אלף ילדים בעזה, ולא משנה מה תגיד על חמושים וחמאס, אין שום הצדקה להכפיף אותם לטרור וטראומה".
גם כלפי החייל החטוף גלעד שליט הוא חש סימפטיה. "זה סיפור טראגי לו ולמשפחתו. אני מרחם על ההורים שלו, זה בטח נורא. יש לי ביקורת גדולה לגבי חמאס וזכויות אדם, אבל חשוב לזכור שהם בנסיבות קשות. זאת עובדה שיש הרבה יותר משפחות פלסטיניות עם ילדים בבתי כלא ישראליים, עם אותו סוג של כאב. גם אנשים שלא הלכו להרוג נמצאים בכלא. ולא, לא את כולם אפשר לבקר", הוא טוען.
לטענתו, לא ניתן לאפשר ביקור הומניטרי אצל שליט.
"אם יגיע הצלב האדום זה יסגיר את המקום בו הוא נמצא, וייתכן שיהיה שם מבצע ישראלי. ברור שבחמאס חייבים להגן על המיקום שלו. אני מקווה שבסוף כולם ישתחררו, גם הוא, ובבריאות טובה. אחת הבעיות בעולם היא שמעריכים חיי אחדים יותר וחיי רבים פחות", הוא קובע, ושולח מסר לישראלים: "אני רוצה לראות מוסלמים נוצרים ויהודים זה לצד זה.
"אם הישראלים רוצים שליטה מוחלטת בארץ הקודש הם יכולים לעשות את זה כעת, אבל זה לא יעבוד לנצח - כמו משטר האפרטהייד. אתם חייבים לשנות את המדיניות. אני אוהב את כל האנשים בעולם כולל את הישראלים, אבל עד שאתם והממשלה תעצרו את מה שקורה, אנחנו נמשיך להיות משני צדי המתרס".
Read this article in English