קאי קפאו לכל פועל: עוף ובזיליקום נוסח תאילנד
עוף ובזיליקום על מצע של אורז ומעליהם ביצת עין מטוגנת - מנה תאילנדית עממית שאפשר למצוא בכל השווקים ודוכני הרחוב. סוואלי אלדר עם מתכון שגם אתם יכולים להכין
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
קאי קפאו עם ביצה מטוגנת
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 ביצים
2 פרגיות עוף קצוצות
3 כפות שמן אורז
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ
3 כפות רוטב בזיליקום חריף
1 כף רוטב דגים
1/2 כפית סוכר
1 כף רוטב צדפות צמחוני
5 עלי בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות מים
אופן ההכנה:
- מוסיפים את שמן האורז למחבת ומטגנים את הביצים לחביתות עין. מוציאים בזהירות לצלחת ושומרים בצד.
- למחבת גדולה או ווק מוסיפים מעט שמן ומטגנים את השום והצ'ילי עד להזהבה.
- מוסיפים את הפרגיות הקצוצות ומקפיצים כ-3 דקות.
- מוסיפים את רוטב הבזיליקום, רוטב הצדפות, רוטב הדגים והסוכר. מערבבים היטב במשך 2 דקות (ניתן להוסיף מעט מים לדילול המנה לפי הטעם).
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.
- מגישים על מצע של אורז לבן ומעל כל מנה מניחים את חביתת העין.
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: סי די בנק
מומלצים