שתף קטע נבחר
 

קאי קפאו לכל פועל: עוף ובזיליקום נוסח תאילנד

עוף ובזיליקום על מצע של אורז ומעליהם ביצת עין מטוגנת - מנה תאילנדית עממית שאפשר למצוא בכל השווקים ודוכני הרחוב. סוואלי אלדר עם מתכון שגם אתם יכולים להכין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

קאי קפאו עם ביצה מטוגנת

המרכיבים (ל-2 מנות):

2 ביצים

2 פרגיות עוף קצוצות

3 כפות שמן אורז

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ

3 כפות רוטב בזיליקום חריף

1 כף רוטב דגים

1/2 כפית סוכר

1 כף רוטב צדפות צמחוני

5 עלי בזיליקום טרי קצוץ

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים את שמן האורז למחבת ומטגנים את הביצים לחביתות עין. מוציאים בזהירות לצלחת ושומרים בצד.
  2. למחבת גדולה או ווק מוסיפים מעט שמן ומטגנים את השום והצ'ילי עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפרגיות הקצוצות ומקפיצים כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את רוטב הבזיליקום, רוטב הצדפות, רוטב הדגים והסוכר. מערבבים היטב במשך 2 דקות (ניתן להוסיף מעט מים לדילול המנה לפי הטעם).
  5. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.
  6. מגישים על מצע של אורז לבן ומעל כל מנה מניחים את חביתת העין.

 

סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים