וולפסון: תושיית הרופאים הצילה חיי יולדת ובנה
מרים אגברייה בת ה-30 סבלה מתסחיף מי שפיר שהיה העלול להביא למותה. בינתיים, סבל עוברה ממצוקה כשחבל הטבור נכרך סביב צווארו. הרופאים הצילו את שניהם. מנהל ביה"ח ל"ידיעות אחרונות": "עירנות ושיתוף פעולה הצילו את חייהם"
חייה של מרים אגברייה ,(30) שסבלה מסיבוך נדיר ומסוכן בלידה, וחייו של בנה הקט, שנולד כשחבל הטבור כרוך סביב צווארו, ניצלו ברגע האחרון.
לפני כארבעה ימים הגיעה אגברייה לחדר הלידה בבית-החולים וולפסון בשבוע ה38- להריונה. במהלך הבדיקות שעברה ירדו לה המים, והיא נשלחה לחדר לידה. כעבור שעות ספורות הבחינו הרופאים בהאטה בדופק של העובר והחליטו לבצע ניתוח קיסרי דחוף כדי להציל את חייו. האם לעתיד הסכימה לעבור את הניתוח, אך לפתע חשה ברע. היא אמרה לרופאים שהיא לא יכולה לנשום - ואיבדה את ההכרה.
פרופ' אברהם גולן, מנהל אגף נשים ויולדות בבית-החולים וולפסון, פרופ' טיבי עזרי, מנהל מחלקת ההרדמה, וד"ר לימור גורציק מיהרו להכניסה לחדר הניתוח כדי להציל את חייה ואת חיי התינוק. כשהתחילו לנתח התברר להם שמדובר בבעיה כפולה: התינוק יצא כשחבל הטבור כרוך סביב צווארו, והאם סבלה מתסחיף מי שפיר שסיכן את חייה.
"הצוות הציל אותם". בני הזוג אגרבייה לאחר הלידה (צילום: דנה קופל)
התינוק הונשם והתאושש. המצב של האם היה קשה יותר. "משמעותו של תסחיף מי שפיר הוא שחומר ממי השפיר זורם לדם וגורם לזיהום," הסביר אתמול פרופ' גולן. "שיעורי המוות של נשים במקרים כאלה הם גבוהים, ואם מצליחים להציל את האישה, לרוב אין ברירה אלא לבצע כריתה של הרחם."
אלא שבמקרה של אגברייה הצליחו הרופאים גם להציל את חייה וגם להימנע
מכריתת הרחם. "היה חשש שהיא מדממת לתוך הבטן, ולכן התלבטנו אם לנתח אותה בשנית," אמר פרופ' גולן. "החלטנו לא לנתח אלא להמשיך לתת לה נוגדי קרישה לדם. כך הצלחנו להציל גם אותה וגם את הרחם שלה."
אתמול הועברה אגברייה מטיפול נמרץ למחלקת היולדות, שם תישאר כמה ימים להשגחה. "תודה לאל," אמר אתמול האב הטרי עבד אללאטיף, "ותודה לכל צוות הרופאים של כל המחלקות שטיפלו באשתי ובבן שלי והצילו אותם."
מנהל בית-החולים, ד"ר יצחק ברלוביץ: "הסיכויים של אישה לצאת בחיים לאחר אירוע כזה הם נמוכים. הערנות של הצוות ושיתוף הפעולה של הרופאים, של המרדימים ושל האחיות איפשרו להציל את חייה".